Ξεκίνησε το μεγάλο ξεπούλημα της Χιμάρας

Ξεκίνησε το μεγάλο ξεπούλημα της Χιμάρας

Τα γραφεία τον κτηματομεσιτικών γραφείων σε Αυλώνα και Τίρανα έχουν πλημμυρίσει το διαδύκτιο με προσφορές για κτήματα, σπίτια και επιχείρησης προς πώληση. Πουλάνε σπίτια, διαμερίσματα, ξενοδοχεία, αγροτεμάχια και κτήματα με έκταση μέχρι 1 εκατομμύριο 80 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα!!!

Πουλάνε παντού: στην Χιμάρα, στο Βουνό, στο Κηπαρό, στην Παλάσα, στους Γκιλεκάτες, στο Στεφανέλι ακόμα και στη Ζουπέα!!!

Φαίνεται ότι η αναμενόμενη εγγραφή των κτημάτων σε συνδυασμό με τις ποινικές διώξεις που έχει εξαγγείλλει ο Εισαγγελέας Αυλώνας κατά πλαστογραφιών και κλεφτών έχει πυροδοτήσει τις πώλησης κτημάτων που προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν σε εξευτελιστικές τιμές.

Λίγο πολύ, ξέρουμε ποιοι θα είναι οι μελλοντικοί αγοραστές αυτόν τον κτημάτων. Γι' αυτούς τους επενδυτές στην Αλβανία λένε μια παροιμία: Κάθε φορά που πιάνετε ένα φορτίο ναρκωτικών από την αστυνομία, μια κατασκευαστική εταιρία χρεοκοπεί.

Το Ερώτημα είναι: ποιος πουλάει;
Δεν είναι η πρώτη φορά που κτήματα και περιουσίες είναι προς πώληση αλλά το τελευταίο καιρό οι προσφορές έχουν πολλαπλασιαστεί. Παλιότερα με το ζόρι έβλεπες δύο η τρία κτήματα προς πώληση και οι μεσίτες προσπαθούσαν να κρύψουν την ακριβή τοποθεσία του κτήματος ή της περιουσίας ενώ τώρα δείχνουν φωτογραφίες και δίνουν και την τοποθεσία μέσω Google Map.

Εντύπωση προκαλεί η προσφορά για ένα παραθαλάσσιο κτήμα στη Ζουπέα του χοριού Αγίου Ηλίας με έκταση 1 εκατομμύριο 80 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα!!! Πωλούνται όμως και ολόκληρα ξενοδοχεία, σπίτια και επιχειρήσεις. Αυτό είναι καινούργια καθώς παλιά πουλούσαν μόνο διαμερίσματα σε καινούργιες πολυκατοικίες και όχι σπίτια η επιχείρησης.

Πωλούνται όλα σε τιμή... ξεφτίλας.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου