ΚΕΑΔ: Κρατικός Βανδαλισμος κατα του Ναού του Αγίου Αθανασίου

ΚΕΑΔ: Κρατικός Βανδαλισμος κατα του Ναού του Αγίου Αθανασίου

Την έντονη διαμαρτυρία του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και που συμμετέχει στον κυβερνητικό σχήμα, προκάλεσε η κατεδάφιση του Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες.

"Ο κρατικός Βανδαλισμος κατα του Ναού του Αγίου Αθανασίου, στης Δρυμάδες της Χειμάρρας, είναι άλλη μια σημαντική ένδειξη ότι η αντισυνταγματικοτιτα, η έλλειψη του κράτους δικαίου, της ανθρώπινης διάστασης και της θρησκευτικής ελευθερίας, εγκαταλείποντε, και αντικαθιστώνται απο την αυθαιρεσία, την αλαζονεία, τη βία και την υποκρισία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες. "Εγκλωβισμένη στα πελατειακά συμφέροντα, η κυβέρνηση η οποία δεν κατάφερε να χτίσει σχολεία και νοσοκομεία για τους πολίτες, καταστρέφει τωρα τα αντικείμενα λατρείας και της πνευματικής ζωής τους. Κανένας "πατριωτισμός", δεν μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο για τα αρπακτικά και ευρέως γνωστά σχέδια, του Κοτσο Κοκδημα, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού Ράμα, εις βάρος των περιουσιών των κατοίκων της Χειμάρρας" δήλωσε οκ. Ντούλες.

Ο ίδιος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να παρέμβει για "να προστατέψει της πνευματικές αξίες και να διασφαλιστεί ιδίως ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθερίων, και τα ανθρώπινα δικαιώματα και των μειονοτήτων γενικότερα".

Αναφερόμενος στην διάσκεψη της Βιέννης ο κ Ντούλες δήλωσε: "Υπό τη σκιά των εξελίξεων αυτών, που θα μπορέσει να βρει την παροιμιώδες υποκρισία του σήμερα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα να αντικρίσει κατάματα τους Καγκελάριους Μέρκελ και Φρειμαν και τους υπόλοιπους δυτικό -βαλκανικούς ομολόγους του στην διάσκεψη της Βιέννης;

Πώς θα εξηγήσει στον αλβανικό λαό ότι με της πράξης του καθημερινά, των απομακρύνει απο το ευρωπαϊκό όνειρο;"

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου