Καταδίκη Χιμαραίου με 2 χρόνια φυλάκισης για πλαστογραφία και καταπάτηση ξένης περιουσίας

Καταδίκη Χιμαραίου με 2 χρόνια φυλάκισης για πλαστογραφία και καταπάτηση ξένης περιουσίας

Το τελευταίο διάστημα, ο εισαγγελέας Αυλώνας έχει ασκήσει ποινικές δίωξης κατά Χιμαραίων που τα τελευταία χρόνια είχαν καταφέρει να εγγράψουν μεγάλα κτήματα με την διαδικασία επιστροφής περιουσίας.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι η δίωξη κατά του Τιμόθεου Δημολέα ο όποιος με την απόφαση αρ. 425 της Εθινικής Επιτροπής Επιστροφής Περιουσιών στις 30.12.2008, του είχε επιστραφεί ένα κτήμα 128.000τμ στο χωριό Παλάσα του Δήμου Χιμάρας. Σήμερα, το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο Αυλώνας καταδίκασε για πλαστογραφία και υπεξαίρεση μεγάλης περιουσίας μέσω απάτης με δύο χρόνια φυλακή και κατάσχεση προς όφελος του δημοσίου το εν λόγω κτήμα.

Τώρα η τελική απόφαση αναμένετε από το εφετείο που πρέπει να αποφανθεί. Μέχρι τότε το κτήμα θα είναι υπό συντηρητική κατάσχεση.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα δύο άτομα οι οποίοι δε κατονομάζονται αλλά έχουν επωφεληθεί με 3.000τμ και 2.000τμ αντίστοιχα από τον Τιμόθεο Δημολέα.

Μέχρι τώρα η κινήσεις του εισαγγελέα Αυλώνας έχει ωφελήσει το Αλβανικό κράτος το οποίο παίρνει στην κυριότητά σε μεγάλες έκτασης εντός της Χιμάρας.

Ο Εκσκαφέας

Πηγή

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου