Ποιοι θα πάρουν τίτλους ιδιοκτησίας στις Δρυμάδες;

Ποιοι θα πάρουν τίτλους ιδιοκτησίας στις Δρυμάδες;

Με την απόφαση υπ. αριθ. 3 με ημερομηνία 22 Μαΐου 2015 του Δημάρχου Χιμάρας Γιώργο Γκόρο, 30 ημέρες πριν τις τοπικές εκλογές στις 21 Ιουνίου, αποφάσισε την εγγραφή στο κτηματολόγιο Αυλώνας 176 σπιτιών στο χωριό Δρυμάδες.

Από την απόφαση προκύπτει ότι ο Δήμαρχος Χιμάρας έχει αποφασίσει την εγγραφή μόνο για 176 ιδιοκτησίες, από τις συνολικά 535 (σπίτια και επιχειρήσεις με βάση την εγγραφή του OSCE to 2009) που υπάρχουν στο παλιό χωριό Δρυμάδες, χωρίς την συνοικία Γκιλεκάτες. Ουσιαστικά, τα δύο τρίτα των ιδιοκτησιών στις Δρυμάδες δεν θα εγγραφούν στο κτηματολόγιο Αυλώνας.

Η διαδικασία έκδοσης των τίτλων ιδιοκτησιών με βάση αυτή την απόφαση συνεχίζεται αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιοι θα λάβουν τίτλο ιδιοκτησίας και ποια είναι η τελική λίστα των ιδιοκτησιών που θα εγγραφούν στο κτηματολόγιο, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί δημόσια από το δήμο Χιμάρας ή απο την δημογεροντία Δρυμάδων. Για όλα αυτά είχαμε γράψει σχετικό άρθρο στις 9 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι στιγμής και η μυστικοπάθεια εκ μέρους του δήμου και της δημογεροντίας Δρυμάδων αφήνει πολλά ερωτηματικά και μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα κριτήρια επιλογής είναι κομματικά, και επί της ουσίας τιμωρούνται όσοι δεν στήριξαν τον Δήμαρχο Γκόρο και τον Δημογέροντα Δρυμάδων Αλέξη Μάρκο στις πρόσφατες τοπικές εκλογές.

Το δημαρχείο Χιμάρας και η δημογεροντία Δρυμάδων όφειλε να δημοσιεύσει την σχετική λίστα πριν προχωρήσει στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας το κτηματολόγιο Χιμάρας, κάτι που είναι νομική υποχρέωση βάση του νόμου 33/2012, "Περί εγγραφής ακίνητης περιουσίας" άρθρο 26 και τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέχθηκε η εγγραφή μόνο 176 ιδιοκτησιών.

Στις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε την λίστα με τους 176 Δρυμαδιώτες που φιγουράρουν στην λίστα η οποία συντάχτηκε από τον Γιώργο Γκόρο 30 ημέρες πριν αυτοί ψηφίσουν για τον Δήμαρχο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου