Τρίτη διάρρηξη των Αγίων Πάντων στη Χιμάρα


Η απογύμνωση του ναού με την ευλογία του κράτους και της τοπικής αρχής.


Εσωτερικός χώρος του ναού των Αγίων ΠάντωνΣτο απόγειο βρίσκεται η αγανάκτηση των κατοίκων για την απόλυτη εγκατάλειψη των θρησκευτικών μας μνημείων και της εθνικής μας κληρονομιάς. Η εκ νέου διάρρηξη και βεβήλωση του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων στη Χιμάρα για 3 φορά μέσα σε 40 ημέρες δε είναι άλλο παρά μια προκλητική ενέργεια με ξεκάθαρο στόχο. Η απογύμνωση του ναού σύμβολο για τη Χιμάρα έχει γίνει ο στόχος των ιερόσυλων, άθεων, αλλόθρησκων που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Με συνεχείς διαρρήξεις στο ναό κατάφεραν να μην αφήσουν τίποτα. Ότι ξυλόγλυπτο είχε μείνει το σήκωσαν και έφυγαν ξανά ανενόχλητοι όπως και τις άλλες δυο φορές.

Οι δράστες έκλεψαν δύο ξυλόγλυπτους αετούς ανεκτίμητης αξίας καθώς και το κομμάτι του τέμπλου που είχε απομείνει από τις δυο προηγούμενες φορές. 

Το ζήτημα της φύλαξης και διαφύλαξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς φαίνεται πως αφήνει τελείως ασυγκίνητες τις τοπικές αρχές. Το γεγονός πως βρίσκουν τα μέσα να οργανώνουν εκδηλώσεις αλλά όχι για να διαφυλάξουν την εκκλησία, μας δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι αδιαφορούν παντελώς για οτιδήποτε έχει σχέση με την πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία της Χιμάρας και την προστασία της πνευματικής κληρονομιάς.

Οι πόροι και τα κονδύλια εξαντλούνται σε καλλιτέχνες, αφίσες, και στο κτίσιμο μιας άλλης Χιμάρας, και η δημοτική αστυνομία εξαντλεί την δράση της στο να φυλάει το δήμαρχο και τις εκδηλώσεις του.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου