Ο Έντι Ράμα στη Χιμάρα για το ιδιοκτησιακό


Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις παράνομες κατασκευές και την αναγέννηση της ακτογραμμής της Χιμάρας.

Ο πρόεδρος του PS, Έντι ΡάμαΟ Έντι Ράμα βρέθηκε χθες στη Χιμάρα στα πλαίσια ημερίδας με θέμα την "Ιδιοκτησία στη Χιμάρα" και σε συνέχεια του προγράμματος του PS για την Αλβανική Αναγέννηση (Rilindje Shqiptare) που ανέπτυξε σήμερα το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην πόλη μας.

Ο Ράμα στη Χιμάρα, δήλωσε ότι η πολιτική δύναμη  της οποίας ηγείται είναι αποφασισμένη να κάνει ένα νόμο για την προστασία των ακτών και ότι είναι καιρός να τερματιστεί η νομική γενοκτονία  για τις παράκτιες εκτάσεις. Δεσμεύθηκε δε στους πολίτες της Χιμάρας ότι μόλις έρθει στην εξουσία το Σοσιαλιστικό Κόμμα, θα συντάξει έναν νόμο για τη σύσταση της ακτογραμμής και μιας παράκτιας υπηρεσίας ανάπτυξης, το "Νόμο της Ακτογραμμής" και τον "Οργανισμό Ανάπτυξης Ακτογραμμής" και θα σταματήσει τη βαρβαρότητα των τελευταίων 22 ετών.

"Η ακτογραμμή παραβιάζετε και καταστρέφετε καθημερινά, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος για την επούλωση και την αναγέννηση της αισθητικής άποψης των προγόνων μας στις τουριστικές κατασκευές. Θα αποδυναμιτίσουμε τον παραλιακό χώρο από τις περιουσιακές διαφορές. Θα επιτύχουμε ωραία παραδείγματα ανάπτυξης. Θα επαναφέρουμε το κράτος στο καθήκον του έναντι του πολίτη και σύντομα θα τελειώσουν οι αντιδικίες για την ιδιοκτησία." έγραψε ο Ράμα στο Twitter μετά την ημερίδα.

Η  συνήθης προεκλογική εκστρατεία και οι συνήθεις προεκλογικές υποσχέσεις που στη συνέχεια γίνονται καπνός. Όχι βέβαια ότι δεν την περιμένουμε πως και πως αυτή την "Αλβανική Αναγέννηση" της παράκτιας περιοχής της Χιμάρας, και την αναγέννηση της αισθητικής των προγόνων μας, αλλά να, εμείς θα θέλαμε να ακούσουμε ότι θα επιστρέψουν τις κλεμμένες περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες και όχι στους αποικιοκράτες του Χότζα. Νέτα σκέτα! Όλα τα άλλα είναι προς κατανάλωση, που με τη διαφθορά της χώρας στα ύψη όλο και λιγότερο πείθει.

Βλέπουμε μια μεγάλη κινητοποίηση για το περιουσιακό, οι τροπολογίες πάνε σύννεφο, οι νόμοι περνάνε εν μια νυκτί στο Αλβανικό Κοινοβούλιο και ενώ ο Μπερίσα λείπει σε περιοδεία ανά τις Ηπείρους, οι δηλώσεις δίνουν και παίρνουν ωστόσο αυτό που δεν βλέπουμε είναι κάποια αντίδραση από τους δικούς μας.

Η Ομόνοια πότε θα βγάλει δελτίο τύπου για το θέμα των τροποποιήσεων του νόμου 7501 που ήδη ψηφίστηκαν και για τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν;  Η Ένωση Χειμαρριωτών γιατί δεν έχει πάρει ακόμη θέση για αυτό το  ζήτημα αλλά και με τις επανειλημμένες διαρρήξεις των Αγίων Πάντων και την απογύμνωση του;

Οι εκπρόσωποί μας περιμένουνε μήπως την τέταρτη διάρρηξη ή την απόλυτη εκποίηση της γης για να πάρουν θέση;

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου