Μετά την καταγγελία της εκπομπής BOOM στο αλβανικό κανάλι Ora News για τα απορρίμματα, επιβάλλεται πρόστιμο 5.000.000 λεκ στον δήμαρχο Χιμάρας .

Οι εικόνες που παρακολουθείτε στο βίντεο αφορούν ρεπορτάζ όπου η συγκεκριμένη εκπομπή μετέδωσε λίγες μέρες νωρίτερα και όπου καταδεικνύεται η σκανδαλώδης κατάσταση των απορριμάτων που είναι πεταμένα κατά μήκος του δρόμου για την παραλία της Χιμάρας.

Και απ'όσο φαίνεται η έκκληση που έκαναν από το στούντιο οι συντελεστές της εκπομπής, εισακούστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα επιβλήθηκε ένα πρόστιμο 20.000.000 παλιά λεκ, που θα κατανεμηθεί μεταξύ του Δημάρχου Χιμάρας Γιώργο Γκόρο και της εταιρίας συγκομιδής των απορριμάτων.

Συγκεκριμένα η αλβανική Κρατική Επιθεώρηση για το περιβάλλον, τα δάση και τα ύδατα, έχει επιβάλλει πρόστιμο 5.000.000 λεκ στον Δήμαρχο Χιμάρας και 15.000.000 λεκ στην εταιρία που έχει σύμβαση για να καθαρίζει αυτό το δρόμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της στην σελίδα της στο Facebook η Κρατική Επιθεώρηση για το περιβάλλον γνωστοποιεί πως διενήργησε έλεγχο στην παραλία “Δρυμάδες “ του Δήμου Χιμαρας, μετά από καταγγελία ότι τα απορρίμματα σε αυτή την περιοχή δεν μαζεύονταν επί αρκετές ημέρες.

Η Επιθεώρηση γνωστοποιεί ότι η κατάσταση αυτή ήταν αποτέλεσμα της αδιαφορίας της εταιρίας καθαρισμού, που έχει σύμβαση με τον Δήμο Χιμάρας, εις βάρος της οποίας επιβλήθηκαν διοικητικά μέτρα με πρόστιμο. Επίσης έχει συσταθεί “ομάδα επέμβασης” για το περιβάλλον για την ευόδωση της τουριστικής σεζόν.