Αυτόνομη Βόρεια Ήπειρος, η ιστορία καταγεγραμμένη στα γραμματόσημα


«Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα (της Βορείου Ηπείρου) υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος….. Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο... η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος»

Γεώργιος Παπανδρέου Από ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων στις 12/6/1960 (τώρα πως φτάσαμε στον μαλάκα τον Γιωργάκη ένας θεός ξέρει).

Η 17η Φεβρουαρίου 1914, ημέρα Ανακηρύξεως της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου

Μια ημερομηνία που θα έπρεπε να μνημονεύεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (ντιν νταν Λευκέ Λύκε που είσαι και στα έσω) υπερβολικά πλέον μετά από τις τελευταίες δηλώσεις του Μπερισα.

Στης 12 Φεβρουαρίου 1914 σχηματίσθηκε στο Αργυρόκαστρο η προσωρινή κυβέρνηση υπό τον , Γεώργιο Χρηστάκη - Ζωγράφο, ο αρχηγός της Ελληνικής πόλης Χειμάρρας ο ταγματάρχης Σπύρος Σπυρομήλιος εξέδωσε σειρά γραμματοσήμων.



ΧΕΙΜΑΡΡΑ 1914 (10 Φεβρουαρίου) αποτελείτο από 4 γραμματόσημα και η εικόνα τα λέει όλα.



Ακόμη μια έκδοση.





Από 5-26 Μαρτίου 1914 κυκλοφόρησε η γενική σειρά για όλη την Ελληνική Βόρεια Ήπειρο
η λεγόμενη και "Σκοπευτών" που αποτελείτο από 8 γραμματόσημα.



Ακόμη μια γενική σειρά για όλη την Ελληνική Βόρεια Ήπειρο εκδόθηκε το 1914 (28 Αυγούστου) η σειρά αποτελείτο από 8 γραμματόσημα και έχει την σημαία της Ελληνικής Βορείου Ηπείρου.





Ακολούθησαν και άλλες πόλεις που εκτύπωσαν γραμματόσημα όπως η Ελληνική ΕΡΣΕΚΑ στης 25 Οκτωβρίου 1914





Η Ελληνική Κορυτσά 1914 14 Ιουλίου



και


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου