Όλη η αλήθεια για την εκκλησία της Πρεμετής σε μια φωτογραφία


Μια φωτογραφία του 1956 δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις

Όλη η αλήθεια για την εκκλησία της Πρεμετής σε μια φωτογραφία
Τα σημαντικότερα αλβανικά ΜΜΕ επαναλαμβάνουν όσα έγραψε πριν από λίγο στο FB ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Θ.Δήμας για την πραγματικότητα όσον αφορά την εκκλησία της Πρεμετής. Ο κ. Δήμας, αναρτώντας και μια φωτογραφία της εκκλησίας τραβηγμένη το 1956, απευθυνόμενος σε όσους προσπαθούν να εξαπατήσουν την αλβανική κοινή γνώμη, γράφει:

«Αυτή η φωτογραφία δείχνει καλύτερα από κάθε ψέμα καθηγητάδων ότι η εκκλησία στην Πρεμετή δεν ήταν μόνο 25 μ.τετραγ.. Μάλιστα και ο περίβολος ανήκε στην εκκλησία. Έχουμε να κάνουμε με μια επαναλαμβανόμενη εξαπάτηση με πλήρη συνείδηση για να για να υποστεί ζημιά η ορθόδοξη κοινότητα. Είναι ακριβώς ο χωρος που κτίστηκε η κομμουνιστική εστία πολιτισμού και το πάρκο γύρω της. Φτάνει να σκάψει κανείς στους τοίχους της κεντρικής αίθουσας για να ανακαλύψει τα εναπομείναντα κτίσματα της εκκλησίας, αυτό όμως δεν έχει κανείς συμφέρον για να το κάνει… Πως θα βρίζουν στη συνέχεια τους ορθοδόξους»


Την καλύτερη απάντηση δίνει ο κ. Δήμας στους καλοπληρωμένους αλβανούς τουρκόφιλους »καθηγητάδες» Φράσερι, Τζούφι, Ναζάρκο και Σία, αλλά και σε κάποιους «δικούς μας» καλοπληρωμένους από την Αθήνα …


deropoli.com/?p=13459

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου