Χιμαραίος έπιασε τον Σταυρό στην Αθήνα


Ο Γιώργος Νεράντζης ήταν ο τυχερός

Ο Χιμαραίος Γιώργος Νεράντζης
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην Αθήνα, η οποία τελέστηκε στη Δεξαμενή και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Στη Δεξαμενή, όπου χοροστάτησε ο επίσκοπος Νεοχωρίου, Παύλος, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Μαρίνος Ουζουνίδης, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στην ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς, ώστε να αποκαλύπτεται «παντού και πάντοτε το φως» αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την τελετή.

«Σε κρίσιμες και δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε, όπου η κοινωνία δοκιμάζεται, και οι πολίτες είναι αυτοί που σηκώνουν το βαρύ φορτίο της κρίσης, εμείς οι πολιτικοί που εκπροσωπούμε το έθνος, οφείλουμε εκτός από τις ευχές να μιλάμε και με τις πράξεις μας.



Να αγωνιζόμαστε για τη διαφάνεια, να καταπολεμάμε τη διαφθορά, να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον και κυρίως να ζητάμε να αποκαλύπτεται παντού και πάντοτε το φως, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου. Τη ρήψη του Τιμίου Σταυρού έκανε ο αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής, Μάξιμος. Ο μοναδικός που αψήφησε το τσουχτερό κρύο και τη βροχή και έπεσε στα παγωμένα νερά του κολυμβητηρίου για να πιάσει το σταυρό ήταν ο Γιώργος Νεράντζης, από τη Χειμάρρα.

Στο μήνυμά του μετά την ολοκλήρωση των τελετών ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισήμανε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε μόνο οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση γενικότερη του πολιτικού συστήματος». «Έχω αρχίσει να συνειδητοποιώ πια πόσο σημαντικό είναι να μπούμε σε μια δημοκρατική κανονικότητα και ομαλότητα του πολιτικού συστήματος», πρόσθεσε.

Λόγω των εκδηλώσεων η Τροχαία είχε σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κολωνάκι, ενώ υπήρχαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου