Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην Χιμάρα (φωτο + βίντεο)

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην Χιμάρα (φωτο + βίντεο)

Ο ελληνισμός της Χιμάρας τίμησε την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου με την σχολική εορτή του Ελληνικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ και ανήμερα της επετείου Σάββατο σε εκδήλωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χιμάρας στο μνημείο πεσόντων.

Στην εκδήλωση του ελληνικού σχολείου ΟΜΗΡΟΣ Χιμάρας την Παρασκευή, πλήθος γονιών και όχι μόνο παρακολούθησε τους νεαρούς μαθητές να απαγγέλλουν ποιήματα, να τραγουδούν για την Λευτεριά και τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό. Η εκδήλωση ως είθισται έκλεισε με το σύνολο των παρευρισκόμενων να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.

Ανήμερα της επετείου, η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας πραγματοποίησε εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων στην περιοχή Βάνοβα της Χιμάρας. Άπαντες οι Έλληνες της Χιμάρας βρέθηκαν στο σημείο να αποτίσουν φόρο τιμής, μαζί και η μάνα της Χιμάρας Ερμιόνη Μπρίγκου η οποία στον κήπο τους σπιτιού της έχει θάψει τις σορούς 6 Ελλήνων στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν υπέρ πατρίδος πολεμώντας στα βουνά της Βορείου Ηπείρου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τελέσθηκε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων και απαγγέλθηκαν τα ονόματά τους υπό τις ιαχές του κόσμου "Αθάνατος". Στην συνέχεια φορείς και σύλλογοι κατέθεσαν στεφάνια και όλοι μαζί τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε φωτογραφίες απ΄τις εκδηλώσεις

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου