Η συγκινητική ανακοίνωση της ΑΕΛ για τον Βορειοηπειρώτη ποδοσφαιριστή Λευτέρη Μήλο

 Η συγκινητική ανακοίνωση της ΑΕΛ για τον Βορειοηπειρώτη ποδοσφαιριστή Λευτέρη Μήλο  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν ξέχασε τον αδικοχαμένο Βορειοηπειρώτη ποδοσφαιριστή της Λευτέρη Μήλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 8 Μαρτίου του 1997, σε ηλικία 31 ετών. Η καταγωγή του ήταν από το χωριό Δερβιτσάνη Δρόπολης.

Hανακοίνωση του συλλόγου της Θεσσαλίας: Παιδί Ελλήνων γονιών, καθαρόαιμος Βορειοηπειρώτης, έφτασε από την Αλβανία στη Λάρισα με το κύμα φυγής του 1991 και βάλθηκε να γκρεμίσει θρύλους με το εκπληκτικό ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Ο Λευτέρης Μήλος, που ουσιαστικά "κλήθηκε" να καλύψει το κενό του Βασίλη Καραπιάλη, κατάφερε στα 5 χρόνια διαδρομής του με την φανέλα της ΑΕΛ, να πλασαριστεί στην ελίτ των κορυφαίων "μπαλαδόρων" που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο σοβαρός τραυματισμός του το καλοκαίρι του 1995, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον υποβιβασμό της αγαπημένης μας ομάδας από την Α' Εθνική, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, ενώ το μετέπειτα σύντομο πέρασμά του από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ήταν απλά το σφράγισμα του διαβατηρίου για την αιωνιότητα.

Στις 8 Μαρτίου του 1997 κι ενώ οι συζητήσεις του Λευτέρη με τον τότε πρόεδρο Νίκο Παπανικολάου για την επιστροφή του στο Αλκαζάρ βρίσκονταν στο τελικό στάδιο, το καρτέρι θανάτου στην οδό Φαρσάλων πρόσθεσε ένα ακόμη αετόπουλο στο "βυσσινί κλαμπ" του Παραδείσου.

Ο Λευτέρης Μήλος έφυγε κι αυτός άδικα και αναπάντεχα στα 31 του χρόνια, στερώντας από την ΑΕΛ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα σπάνιο θέαμα, που μόνο παίκτες της δικής του κλάσης μπορούσαν να προσφέρουν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου