Στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Αλβανίας ο Ερντογάν - Συνάντηση με τον Έντι Ράμα

10/10/24, 14:06
Κατηγορία: Πρόσωπα / Συντάκτης: Newsroom

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε στο πρωθυπουργικό μέγαρο, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Μετά τη συνάντηση, αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας, ακολουθούμενο από την υπογραφή των αντίστοιχων συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός Ράμα και ο πρόεδρος Ερντογάν θα προβούν σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου με τον Ράμα, το απόγευμα, ο Ερντογάν θα συμμετάσχει στα εγκαίνια του τεμένους Namazgja.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε σήμερα στην Αλβανία, όπου έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο του Ρίνας από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, Μπελίντα Μπαλούκου, τον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ιγκλί Χασάνι, τον Υπουργό Εσωτερικών, Έρβιν Χότζα και τον Υπουργό Οικονομίας, Πολιτισμού και Καινοτομίας, Μπλέντι Γκόντζα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Ερντογάν και η συνοδευτική αντιπροσωπεία έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπέγκαϊ, με επίσημη τελετή. Ο Μπέγκαϊ και ο Ερντογάν είχαν επίσης κατ' ιδίαν συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλβανία, ο Ερντογάν συνοδεύεται από την πρώτη κυρία Εμινέ Ερντογάν, τον Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μεχμέτ Φατίχ Κατζίρ, τον Υπουργό Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού Οσμάν Ασκίν Μπακ, τον Υπουργό Γεωργίας και Δασοκομίας Ιμπραχίμ Γιουμακλί, τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Ουραλόγλου, τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας (MIT) Ιμπραχίμ Καλίν, τον επικεφαλής θρησκευτικών υποθέσεων Αλί Ερμπάς, τον ανώτατο σύμβουλο του Προέδρου για Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς και τον επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας, Χαλούκ Γκιουργκούν.

Έφτασε στα Τίρανα ο Ερντογάν - Θερμή υποδοχή από τον πρόεδρο της Αλβανίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: