Νέα άγρια κόντρα Ντούλε - Ράμα στην Αλβανική βουλή

Νέα άγρια κόντρα Ντούλε - Ράμα στην Αλβανική βουλή

Έντι Ράμα: «Βαγγέλη έλα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και θα σε κάνουμε φίλο με τον πρόεδρο του κόμματος των Τσάμηδων»

H τελευταία συνεδρία της Αλβανικής βουλής στις 10 Μαρτίου, μετά την εγκατάληψη της συνεδρίας από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματοςμετετράπη σε μια άγρια κόντρα με φραστικές επιθέσεις του προέδρου του ΚΕΑΔ Ευάγγελου Ντούλε με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και άλλους βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος.

O κ. Ντούλες, στις δηλώσεις του από το βήμα της βουλής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ράμα πως είναι προσωπικά υπεύθυνος για το γεγονός ότι στην Αλβανική βουλή έχουν μπει άτομα με ποινικό παρελθόν καθώς είναι ο ίδιος ο Ράμα που έγραψε και υπέγραψε τις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές στις προηγούμενες εκλογές. Ο κ. Ντούλες συνέχισε λέγοντας ότι ο Ράμα έχει αποτύχει στο έργο του να παραδώσει αυτά που υποσχέθηκε πριν τις εκλογές και έχασε την στήριξη από αυτούς που τον ψήφισαν.

Όταν ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Eριόν Μπράτσε, προσπάθησε να τον διακόψει από την έδρα του, ο κ. Ντούλε του είπε:

Μην κάνετε σαν κουτάβι, κύριε Μπράτσε!

Ο Ράμα του απάντησε ειρωνικά: «Βαγγέλη, είσαι ένας καλός Έλληνας, έλα και γίνε μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και σε διαβεβαιώνω ότι θα καταφέρουμε εκείνο που μοιάζει ανέφικτο, θα σε κάνουμε φίλο με τον Shpetim Idrizi». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις τελευταίες τοπικές εκλογές στην Αλβανία και μίλησε για ήττα του ΚΕΑΔ και την αρχή του τέλους για το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κάλεσε τον κ. Ντούλε και το Κόμμα του να γίνουν μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του οποίου ηγείται ο Ράμα.

Ο Pάμα δεν ξέχασε (όπως δεν ξέχνα πάντα) να αναφερθεί στην θαλάσσια συμφωνία που υπογράφτηκε το 2009 μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας και άνοιξε το δρόμο για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, την οποία αποκάλεσε "εθνική προδοσία" αν και η συμφωνία αυτή δεν σχετίζεται με τον κ. Ντούλε και το ΚΕΑΔ.

Ο κ. Ντούλες, κατά την απάντηση του, ρώτησε τον Ράμα: Ποιων είναι τελευταίο καταφύγιο ο εθνικισμός;

Στην συνέχεια δήλωσε πως γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές στην Αλβανία καθώς δεν υπάρχουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στην Αλβανία και για όσο καιρό το εκλογικό σύστημα ελέγχετε από εγκληματίες δεν θα αλλάξει κάτι.

Ολοκλήρωσε λέγοντας πως δεν θα είχε πρόβλημα να συνεργαστεί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα αλλά απέκλεισε να συνεργαστεί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα όπως το έχει καταντήσει ο Ράμα.

Ο Ράμα σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την πρόσκληση που έστειλε στον κ. Ντούλε για να ενταχθεί στο ΣΚ ολοκλήρωσε λέγοντας πως η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία στηρίζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η κόντρα Ντούλε - Ράμα καλά κρατεί.
Εις το επανιδείν.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου