Μήνυση κατά της αλβανικής εφημερίδας TΕΜΑ για ψευδείς ειδήσεις και συκοφάντηση

Ο θιγόμενος Νίκος Λαγομιτζής, που παρουσιάστηκε από την αλβανική εφημερίδα ως ακροδεξιός βουλευτής

Αναφορικά με δημοσίευμα, με ημερομηνία δημοσίευσης 06/10/2017, της αλβανικής ιστοσελίδας και εφημερίδας "TEMA" Τιράνων, με εκδότη τον Mero Baze, που αναπαρήχθηκε από εκατοντάδες άλλα ΜΜΕ της Αλβανίας κι άλλων χωρών επάγομαι τα κάτωθι:

Ονομάζομαι Νίκος Λαγομιτζής του Κωνσταντίνου, είμαι δικηγόρος Αθηνών Ελλάδος και έλκω εκ πατρός απώτερη καταγωγή από το χωριό Χόρμοβο και της επαρχίας Χειμάρρας της Βόρειας Ηπείρου, ο δε πρόγονος μου Κωνσταντίνος Λαγουμιτζής Χορμοβίτης, ήταν ήρωας της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, ενώ και πιο κοντινοί συγγενείς μου έδωσαν μάχες στα γύρω βουνά για την απελευθέρωση της Πατρίδας από τον φασισμό.

Επομένως καμία σχέση δεν έχω με βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου, του κόμματος της ΧΑ, όπως γράφτηκε ψευδώς και χωρίς καμιά διασταύρωση από την ως άνω ιστοσελίδα και εφημερίδα.

Ο σκοπός της επίσκεψής μου στην περιοχή ήταν κυρίως να ενισχύσω με τις δυνάμεις τον αγώνα των κατοίκων της Χειμάρρας για τη διάσωση των περιουσιών τους που θέλει να αρπάξει το αλβανικό κράτος.

Προφανώς αυτό ενόχλησε κάποιους κύκλους και συνέταξαν το ως άνω άθλιο και προβοκατόρικο δημοσίευμα, αποκλειστικά με σκοπό τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και κυρίως για να κηλιδώσουν το δίκαιο αγώνα των Χειμαρριωτών.

Για όλα τα παραπάνω έχω ήδη δώσει εντολή σε συναδέλφους Έλληνες δικηγόρους της Βόρειας Ηπείρου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διαφύλαξης της τιμής και της υπόληψης μου, έναντι των τοπικών αλλά και ευρωπαϊκών δικαστηρίων, αλλά και μέσω της διπλωματικής οδού.

Είμαι δε σίγουρος πως ο αγώνας των αδελφών Ελλήνων Χειμαρριωτών θα δικαιωθεί και σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα να ξαναβρεθούμε στα μαρμαρένια αλώνια της δόξας, της τιμής και των αγώνων.

Με εκτίμηση,
Νίκος Λαγομιτζής


Η ομοιότητα των γυαλιών, της γραβάτας και του σακακιού μάλλον μπέρδεψε τα τσακάλια της εφημερίδας TEMA


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου