Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να υποχωρήσει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

 Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να υποχωρήσει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, και αυτή είναι η ουσία της ενεργοποίησης του ζητήματος της ονομασίας, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της δράσης της ρωσικής διπλωματίας το 2017.

«Για ένα μεγάλο διάστημα οι συνομιλίες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκονταν σε μια ημιαδρανή κατάσταση» και «ενεργοποιήθηκαν μόνο τότε, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν, ότι τα Σκόπια πρέπει να είναι στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Λαβρόφ. Η Ελλάδα, εφόσον είναι ήδη στο ΝΑΤΟ, δεν έχει λόγο να κάνει υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τα Σκόπια, τα οποία πρέπει να τα εντάξουν στο ΝΑΤΟ, υπογράμμισε.

Ωστόσο, το θέμα «δεν είναι να ληφθούν υπόψη κάποια γενικά και ιδιαίτερα γνωρίσματα των δύο γειτονικών λαών, αλλά το να κάνουν τη μία από τις χώρες αυτές οπωσδήποτε μέλος του ΝΑΤΟ» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η «ουσία των όσων συμβαίνουν, ελπίζω ότι όλοι την αντιλαμβάνονται». Ως προς την ονομασία καθαυτή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «σε όποια ονομασία και αν καταλήξουν η Ελλάδα και τα Σκόπια, εάν αυτή αποφασισθεί επίσημα και επικυρωθεί στο σύνταγμα των Σκοπίων, ασφαλώς και όλοι θα την αναγνωρίσουν».

πηγη:ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου