To Δίκτυο Γυναικών Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής βράβευσε την Βορειοηπειρώτισσα εισαγγελέα Μαντλίν Σίγκα (βίντεο)

 To Δίκτυο Γυναικών Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής  βράβευσε την Βορειοηπειρώτισσα εισαγγελέα Μαντλίν Σίγκα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Δίκτυο Γυναικών του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής το βράδυ του Σαββάτου ανέδειξε «Γυναίκα της Χρονιάς» την ομογενή εισαγγελέα της κομητείας Νάσο Μάντλιν Σίγκα.

Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου που παρατέθηκε στο ομογενειακό κέντρο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ και το οποίο είχε τριπλό χαρακτήρα: Τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, της 23ης επετείου της ιδρύσεως του Δικτύου Γυναικών, καθώς επίσης και τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και όχι μόνο έργου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η καθηγήτρια του Κολεγίου του Κουίνς Μαρία Πολυκάρπου, η οποία κάλεσε στο βήμα τους τρεις ομογενείς πολιτικούς της Αστόριας, τον πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη, την πολιτειακή βουλευτή Αραβέλλα Σιμωτά και τον δημοτικό σύμβουλο της Αστόριας Κώστα Κωνσταντινίδη υπενθυμίζοντας ότι η εκλογή και η επανεκλογή τους αποτελεί επίτευγμα των ιδίων καθώς και της Ομογένειας.

Αν και κάθε ένας από τους πολιτικούς ανέφερε κάτι διαφορετικό σχετικά με τον ρόλο του Παγκυπρίου και του Δικτύου Γυναικών, εν τούτοις όλοι τους απέδωσαν τα επιτεύγματά τους στην υποστήριξη που τους παρείχε η Ομογένεια.

Ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου και συνεχάρη την τιμώμενη.
Η πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Λάνα Ζωχιού συνεχάρη το Δίκτυο Γυναικών και την τιμώμενη και τόνισε ότι «η εκλογή της Μάντλιν Σίγκα αποτελεί ένα επί πλέον δείγμα της προόδου της ελληνοαμερικανικής κοινότητας».

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, αναφερόμενος στο έργο του Δικτύου τόνισε ότι είναι «αξιοθαύμαστο» και «πολύτιμο».

Στη συνέχεια, συνεχάρη την πρόεδρο Δρα Φλωρεντία Χριστοδουλίδου και την κ. Σίγκα και εστίασε την προσοχή του στις δύσκολες στιγμές που περνάνε η Ελλάδα και η Κύπρος λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού συνεχάρη το Δίκτυο Γυναικών για την απόφασή τους να τιμήσουν την Μάντλιν Σίγκα, ενώ ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Φίλιπ Κρίστοφερ αναφέρθηκε στο ρόλο όλων των τμημάτων του Παγκυπρίου και στον αγώνα της Ομογένειας για την επίλυση του Κυπριακού και τη διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων.

Η πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου έκανε μια σύντομη αναδρομή στην 23ετή πορεία του Δικτύου και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες στις Ελληνοαμερικανίδες που έχουν πράγματι ανάγκη.

Ανέφερε επίσης ότι παρέχουν δωρεάν εξετάσεις Test Pap, μαστογραφίες, δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα για άρρωστα παιδιά και φοιτητές που έρχονται από την Ελλάδα και την Κύπρο στη Νέα Υόρκη.

«Η προσφορά του Δικτύου δεν περιορίζεται στα στενά όρια της Ομογένειας, αλλά επεκτείνεται στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Πέρυσι συμπεριέλαβε στις δραστηριότητές του και την ενίσχυση της ‘Ομάδας Αιγαίου’», τόνισε η Δρ. Χριστοδουλίδου.

Η Θεανώ Ιορδάνου (Theana Iordanou) η οποία κλήθηκε να παρουσιάσει την τιμώμενη αναφέρθηκε στα μαθητικά τους χρόνια στο Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας στα οποία γαλουχήθηκε η φιλία μεταξύ τους και εστίασε την προσοχή της στον ρόλο της τιμώμενης ως εισαγγελέα, ως συζύγου, ως μητέρας δίδυμων και ως δραστήριο μέλος της κοινότητας.

Η κ. Μάντλιν Σίγκα αναφέρθηκε με δέος στους αείμνηστους γονείς της που, όπως επεσήμανε, γεννήθηκαν στη Γλύνα της Βορείου Ηπείρου και ως Βορειοηπειρώτισσα κατανοεί καλύτερα από κάθε άλλον την αδικία εις βάρος της Κύπρου λόγω της παράνομης εισβολής και κατοχής των τουρκικών στρατευμάτων και την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα για την ελευθερία.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον αγώνα της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, λέγοντας ότι οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στην Εισαγγελία της κομητείας Νάσο (60% έναντι 40%) και ότι αυτό στέλνει ένα σαφέστατο μήνυμα για το τι μπορεί να επιτύχουν οι γυναίκες.

Η ομογενής εισαγγελέας είπε ότι μοιράζεται το βραβείο με την οικογένειά της και με όλες τις γυναίκες της Ομογένειας.

πηγή:ekirikas.com

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου