Ξέφυγαν οι Αλβανοί: «Υποστηρίζουν ότι η Θεσσαλονίκη είναι... αλβανική» (βίντεο)

Ξέφυγαν οι Αλβανοί: «Υποστηρίζουν ότι η Θεσσαλονίκη είναι... αλβανική»

Μόνο το Λευκό Πύργο δεν διεκδικούν οι Αλβανοί στο 30λεπτο ντοκιμαντέρ του παραλόγου. Μετά τη Θεσπρωτία, την Άρτα αλλά και την ίδια την Ακρόπολη, τώρα ήρθε η σειρά της Θεσσαλονίκης! Σύμφωνα με Αλβανούς ιστορικούς οι γείτονες μας ήταν απο τους πρώτους κατοίκους της πόλης και τα αρχαία μνημεία χτίστηκαν απο εκείνους!

Μάλιστα ο ιστορικός και ερευνητής Βάλτερ Στούλλα, ο οποίος αποκαλείται «ειδικός σε θέματα Αρχαίων» υποστηρίζει ότι «δεν τους συμφέρει (τους Έλληνες) να τα πουν για ιστορικούς λόγους»!

«Εδώ κτίστηκαν και οι βίλες των δυο μεγάλων αλβανών γαιοκτημόνων, Μεχμέτ και Αχμέτ Καπάντζη, κανείς δεν μιλά για την αλβανική τους καταγωγή» αναφέρουν για τη Βίλα Καπαντζή, οι οποίοι όμως ήταν εβραϊκής καταγωγής και δεν είχαν καμία σχέση με τους Αλβανούς!

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 35 ΕΚΑΤ. ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΜΈΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι εθνικιστές Αλβανοί κάνουν λόγο και για «χαμένες περιουσίες τους» και μετά το «τσάμικο» ζήτημα θέλουν να μας μάθουν και ζήτημα "Σελανίκ" ή αλλιώς… της Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζει το ντοκιμαντέρ «μόνο στη Θεσσαλονίκη οι αποζημιώσεις που αναλογούν στους Αλβανούς είναι 35 εκατομμύρια και δεν είναι τα μόνα, γιατί εκτός απο την Τσαμουριά που η ιστορία της είναι γνωστή και αδιαπραγμάτευτη, οι Αλβανοί έχουν περιουσίες σε όλη την Ελλάδα».

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ...ΚΡΗΤΗ ΕΊΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ !!! - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Η πρόκληση τους δεν έχει όρια καθώς διεκδικούν ακόμη και την… Κρήτη!

«Οι περιουσίες αυτές βρίσκονται στην Αθήνα με 190 περιουσιακά στοιχεία , στη Θεσσαλονίκη 115.Στα Γιάννενα 70.Σε Καβάλα, Κέρκυρα , Πάτρα,Φλώρινα, Αρτα , Ξάνθη,Κρήτη, Φιλιάτες ,Κατερίνη και άλλα» ισχυρίζεται το ντοκιμαντέρ.

«Οι περιουσίες αυτές δεν υπάρχουν .Οι Αλβανοί εσκεμμένα συγχέουν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς» δηλώνει στο Star o διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Φάνης Μαλκίδης.

Μάλιστα έχουν βγάλει και κοστολόγιο για το ποσό των αποζημιώσεων. «Η αξία των περιουσιών στην Ελλάδα ανέρχεται στα 300 με 350 εκατομμύρια δολάρια» αναφέρει πάντως το ντοκιμαντέρ, ενώ ο Αλβανός ακαδημαϊκός Μπεκίρ Μέτα υποστηρίζει ότι «πρέπει να τεθεί ως βασικό ζήτημα στην επόμενη συνάντηση Ελλάδας - Αλβανίας»!

Μπορεί εμείς να γελάμε με τις ανιστόρητες καταγραφές που δεν πείθουν ούτε παιδιά Δημοτικού, όμως στην Αλβανία η συγκεκριμένη εκπομπή προβάλλεται απο το μεγαλύτερο αλβανικό κανάλι και καθηλώνει κάθε Σάββατο εκατομμύρια τηλεθεατές οι οποίοι μαθαίνουν την ιστορία απο την ανάποδη και κάπως έτσι γεννιούνται οι αλυτρωτικές διαθέσεις.

«Η παραδοχή της αλήθειας μας βοηθάει να προχωράμε ενωμένοι» αναφέρει ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ Μαρίν Μέμα.

«Ενωμένοι» με μια προϋπόθεση και με την παραδοχή μιας και μόνης αλήθειας , ότι ...όποια πέτρα κι αν σηκώσεις , αρχαίο Αλβανό θα βρεις ! Ίσως τελικά κατά τους ίδιους ακραίους εθνικιστές και ο Λεωνίδας με τους 300 να ήταν απο τα Τίρανα!

πηγη: star.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου