Οι καταυλισμοί προσφύγων στην Αλβανία θα διαχειρίζονται από την εταιρεία που ερευνάται για διασυνδέσεις με τη μαφία

Οι καταυλισμοί προσφύγων στην Αλβανία θα διαχειρίζονται από την εταιρεία που ερευνάται για διασυνδέσεις με τη μαφία

Η MEDIHOSPES Cooperativa Sociale, μια ιταλική μη κερδοσκοπική οργάνωση που διαχειρίζεται κέντρα μετανάστευσης, βουλιάζει σε ένα βάλτο σκανδάλων και αμφιβολιών.

Παρ' ό,τι πλήθος ερευνών αποκαλύπτουν διασυνδέσεις με τη μαφία, κατάχρηση πόρων, κακοδιαχείριση και άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η MEDIHOSPES εξακολουθεί να αναλαμβάνει κρίσιμους ρόλους στη διαχείριση της μετανάστευσης.

Στο επίκεντρο των κατηγοριών βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της MEDIHOSPES, Camillo Aceto, ο οποίος ερευνάται από το 2003 για υποθέσεις που σχετίζονται με τη μαφία, όπως η διείσδυση στο δίκτυο "Mafia Capitale" και απάτες.

Αποκαλύψεις από υποκλοπές δείχνουν ότι μέλη της μαφίας θεωρούσαν τη διαχείριση μεταναστών πιο επικερδή από το εμπόριο ναρκωτικών.

Το 2015, η MEDIHOSPES τέθηκε υπό κρατική διαχείριση έπειτα από κατηγορίες για συνεργασία με τη μαφία, με αφορμή τη σύλληψη τεσσάρων στελεχών της. Στο πλαίσιο της υπόθεσης, συνελήφθη και ο Massimo Camminati, μέλος της συμμορίας "Magliana".

Έρευνες αποκάλυψαν ένα διεφθαρμένο δίκτυο μεταξύ του δήμου Ρώμης, δημοσίων φορέων και της MEDIHOSPES στη διαχείριση κέντρων μετανάστευσης.

Η MEDIHOSPES κατηγορείται για κακοδιαχείριση κονδυλίων και άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα που διαχειρίζεται. Παρά τις κατηγορίες και τις έρευνες, η MEDIHOSPES εξακολουθεί να αναλαμβάνει κρίσιμους ρόλους στη διαχείριση της μετανάστευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου