Αλβανία: 1.357 κιλά κοτόπουλου με σαλμονέλα πωλήθηκαν στα KFC

30/09/24, 16:09
Κατηγορία: Διάφορα / Συντάκτης: Reporter

​Συνολικά 1.357 κιλά κοτόπουλου μολυσμένου με βακτήρια σαλμονέλας πουλήθηκαν σε καταστήματα γρήγορου φαγητού στην Αλβανία (KFC), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε ειδοποιήσει εγκαίρως την αρμόδια αρχή (AKU) να αποσύρει το επικίνδυνο προϊόν από την αγορά.

Παρά το σοβαρό περιστατικό, η AKU φαίνεται να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εταιρειών αντί να επικεντρώνεται στην προστασία των καταναλωτών. Αν και ανακοινώθηκε η απόσυρση του κρέατος, η AKU δεν παρείχε φωτογραφίες του προϊόντος, γεγονός που θα διευκόλυνε την ενημέρωση των πολιτών.

Η απουσία αυτών των φωτογραφιών προκαλεί αμφιβολίες για τη διαφάνεια της διαδικασίας, ενώ η απάντηση της AKU ότι δεν διαθέτει τέτοιο υλικό από την ΕΕ θεωρείται ανεπαρκής. Είναι σαφές πως η αρχή δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην προστασία της εικόνας των ιδιωτικών εταιρειών αντί να προάγει τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Παρότι αναφέρεται ότι καταστράφηκαν 177,12 κιλά μολυσμένου κοτόπουλου, η AKU δεν έχει προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες ή βίντεο, για την καταστροφή του υπόλοιπου προϊόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: