Αλβανία: 1.357 κιλά κοτόπουλου με σαλμονέλα πωλήθηκαν στα KFC

Αλβανία: 1.357 κιλά κοτόπουλου με σαλμονέλα πωλήθηκαν στα KFC

Συνολικά 1.357 κιλά κοτόπουλου μολυσμένου με βακτήρια σαλμονέλας πουλήθηκαν σε καταστήματα γρήγορου φαγητού στην Αλβανία (KFC), θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε ειδοποιήσει εγκαίρως την αρμόδια αρχή (AKU) να αποσύρει το επικίνδυνο προϊόν από την αγορά.

Παρά το σοβαρό περιστατικό, η AKU φαίνεται να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εταιρειών αντί να επικεντρώνεται στην προστασία των καταναλωτών. Αν και ανακοινώθηκε η απόσυρση του κρέατος, η AKU δεν παρείχε φωτογραφίες του προϊόντος, γεγονός που θα διευκόλυνε την ενημέρωση των πολιτών.

Η απουσία αυτών των φωτογραφιών προκαλεί αμφιβολίες για τη διαφάνεια της διαδικασίας, ενώ η απάντηση της AKU ότι δεν διαθέτει τέτοιο υλικό από την ΕΕ θεωρείται ανεπαρκής. Είναι σαφές πως η αρχή δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην προστασία της εικόνας των ιδιωτικών εταιρειών αντί να προάγει τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Παρότι αναφέρεται ότι καταστράφηκαν 177,12 κιλά μολυσμένου κοτόπουλου, η AKU δεν έχει προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες ή βίντεο, για την καταστροφή του υπόλοιπου προϊόντος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου