Τις 900 έφτασαν οι τουρκικές παραβιάσεις τον τελευταίο μήνα

Τις 900 έφτασαν οι τουρκικές παραβιάσεις τον τελευταίο μήνα

Κλιμακώνει την εμπρηστική ρητορική σε βάρος της Ελλάδας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βλέπει πως προεκλογικά, τίποτα δεν πάει όπως θα ήθελε, τουλάχιστον ως προς το θέμα των εξοπλισμών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει θορυβηθεί από την (προσωρινή -όπως εκτιμάται) αλλαγή στην στάση των ΗΠΑ απέναντι στη χώρα του, που αδυνατεί να πάρει το «πράσινο φως» για τα F-16, την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται με μαχητικά τελευταίας τεχνολογίας.

Υπό αυτό το πρίσμα, τόσο ο ίδιος ο Ερντογάν όσο και Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές ότι μέχρι τις κάλπες στις 14 Μαΐου οι εμπρηστικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Κι όλα αυτά την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα χτυπάει κόκκινο και στο πεδίο, δικαιώνοντας όσους αρνούνται να εγκρίνουν την πώληση νέων μαχητικών στη γείτονα, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθούν σε βάρος της Ελλάδας.

Μόνο τον τελευταίο μήνα έγιναν πάνω από 900 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας, και το αξιοσημείωτο είναι ότι κάποια από τα αεροσκάφη είναι οπλισμένα, με το κίνδυνο ενός ατυχήματος να καραδοκεί.

«Πέρυσι είχαμε 13.000 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ από τον Αύγουστο και μετά κάθε μήνα έχουμε πάνω από χίλιες παραβιάσεις. Τον τελευταίο μήνα είχαμε 910 παραβιάσεις και το επικίνδυνο είναι ότι οι Τούρκοι στέλνουν αεροσκάφη οπλισμένα. Από τα 24 αεροσκάφη που μπήκαν μέσα στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας χθες (σ.σ στις 26/1), τα 22 ήταν οπλισμένα κι αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να πάνε ακόμη και σε ένα επεισόδιο, εάν εμείς προχωρήσουμε σε κλιμάκωση», επισημαίνει ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάμπρος Τζούμης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα ο κ. Τζούμης προειδοποιεί, ότι σε κάθε αερομαχία – εμπλοκή με τόσο μεγάλες ταχύτητες και ελιγμούς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει «λάθος» προσχεδιασμένο ή όχι από τους Τούρκους.


in.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου