Το Ντουμπάι φιλοξενεί πάνω από 500 Αλβανίδες συνοδούς

Το Ντουμπάι φιλοξενεί πάνω από 500 Αλβανίδες συνοδούς

Το Ντουμπάι είναι η πιο δημοφιλής πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Περσικού Κόλπου. Πόσοι όμως Αλβανοί μένουν στα Εμιράτα; Τι κάνουν οι Αλβανοί στο Ντουμπάι;

Εκτός από τις επιχειρήσεις και την εκπαίδευση, ένας σημαντικός αριθμός κοριτσιών είναι και «συνοδοί». Η αλβανόφωνη ελβετική εφημερίδα LeCanton27 έκανε έρευνα για το Ντουμπάι, πώς είναι να ζεις εκεί και τις αντιφάσεις.

Με πληθυσμό 3 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι γνωστό ότι στο Ντουμπάι υπάρχουν 50 χιλιάδες ιερόδουλες. Το 2006, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέλασαν 4.300 αλλοδαπές ιερόδουλες. Πιστεύεται ότι υπάρχουν και 500 κορίτσια από την Αλβανία που εργάζονται ως συνοδοί.

Ο αριθμός των Αλβανών στο Ντουμπάι πιστεύεται ότι φτάνει τους 5.000 κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Ο Αλβανός πρέσβης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δηλώνει ότι οι Αλβανοί έχουν εισαχθεί με επιτυχία εκεί.

«Έχουμε πολλούς επιχειρηματίες εδώ που έχουν 150 υπαλλήλους, όπως ο γνωστός επιχειρηματίας από το Ελμπασάν, Briken Ndoja. Στο Ντουμπάι έχουμε γνωστούς επιχειρηματίες και επιχειρηματίες από το Κόσοβο ή τη Βόρεια Μακεδονία, όπως η εταιρεία Ekolog και ο Lazim Destani, ένας επιχειρηματίας ήδη γνωστός όχι μόνο στους Αλβανούς, αλλά και στην Ελβετία και σε όλο τον κόσμο. Έχουμε και ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιρειών.

Ένας από αυτούς είναι ο Albert Leka, ο οποίος έχει εταιρείες στη Ντόχα, στο Κατάρ, στις Φιλιππίνες, στην Πολωνία και στην Αμερική. Όσο για τους φοιτητές, το ενδιαφέρον τους είναι μεγάλο να σπουδάσουν εδώ στα Εμιράτα, ειδικά στο Ντουμπάι, οι οποίοι προσανατολίζονται να σπουδάσουν κυρίως θεολογία, οικονομικά, ιατρική, επιχειρήσεις, οικονομικά, τραπεζικά, ο αριθμός των οποίων είναι γύρω στα 50.

Είναι γνωστό ότι σήμερα στο Ντουμπάι βρίσκονται περισσότεροι από 500 Αλβανίδες, οι οποίοι είναι καμουφλαρισμένες σαν να εργάζονται σε διαφορετικές εταιρείες, αλλά στην πραγματικότητα η δουλειά τους είναι αυτή της συνοδείας. Τον Ιούνιο του 2023, το Reuters δημοσίευσε μια έρευνα με τίτλο «Πώς τα βασανιστήρια, η απάτη και η αδράνεια υποστηρίζουν την ακμάζουσα βιομηχανία σεξουαλικής διακίνησης του Ντουμπάι». Θέλοντας ή όχι, αναγκάζονται να εκπορνεύονται σε οίκους ανοχής, σοκάκια, μπαρ, ξενοδοχεία και νυχτερινά κέντρα.

Κάποιες από αυτές απειλούνται «ότι θα τις σκοτώσουν και θα τις πετάξουν στην έρημο» αν δεν υπακούσουν. Τα Εμιράτα είναι ένας σημαντικός προορισμός για σεξουαλική διακίνηση, όπου οι γυναίκες εκπορνεύονται από παράνομα δίκτυα.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Carnegie Endowment, η άνοδος της πορνείας στο Ντουμπάι μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες: οικονομικές ανισότητες, αδύναμη εφαρμογή του νόμου σε ορισμένες χώρες, την έλξη που προσελκύουν τα Εμιράτα σε διαφορετικούς πληθυσμούς, το άνοιγμα και την αύξηση κάθε μέρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 1

Φ.Π. 24/04/2024 18:10

Αλβανές όχι αλβανίδες, μάθετε επιτέλους ελληνικά.

Αλβανές όχι αλβανίδες, μάθετε επιτέλους ελληνικά.

Προσθήκη σχολίου