70 κιλά κοκαΐνης, 2 εκατ. ευρώ και 14 συλλήψεις, ο απολογισμός εξάρθρωσης αλβανικής οργάνωσης στην Ιταλία

04/07/24, 20:12
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, πάνω από 100 Καραμπινιέροι κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην χονδρική πώληση ναρκωτικών.

Συνολικά, 14 άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων 9 Αλβανοί, 3 Ιταλοί και 2 Ρουμάνοι. Η έρευνα, που διήρκεσε δύο χρόνια, αποκάλυψε ένα εκτεταμένο δίκτυο που διοικούσε ο 40χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε κιλά κοκαΐνης από την Αλβανία στην Μπολόνια, με στόχο την περαιτέρω διανομή στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η ομάδα κατάφερε να μεταφέρει 70 κιλά κοκαΐνης στην Μπολόνια, με συνολική αξία 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν να "επιστρέψουν" μέρος αυτού του ποσού με την κατάσχεση 4 διαμερισμάτων που χρησιμοποιούσε η συμμορία.

Εκτός από την εμπορία ναρκωτικών, η έρευνα, που συντονίστηκε από τον εισαγγελέα Roberto Ceroni, αποκάλυψε και ένα δίκτυο πορνείας που διοικούνταν από μέλη της συμμορίας.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

Η αξία των κατασχεθέντων υλικών υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η κοκαΐνη φέρεται να παράγεται σε απομακρυσμένες περιοχές της νότιας Αλβανίας. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανίχνευση των καναλιών εφοδιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: