70 κιλά κοκαΐνης, 2 εκατ. ευρώ και 14 συλλήψεις, ο απολογισμός εξάρθρωσης αλβανικής οργάνωσης στην Ιταλία

70 κιλά κοκαΐνης, 2 εκατ. ευρώ και 14 συλλήψεις, ο απολογισμός εξάρθρωσης αλβανικής οργάνωσης στην Ιταλία

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση, πάνω από 100 Καραμπινιέροι κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην χονδρική πώληση ναρκωτικών.

Συνολικά, 14 άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων 9 Αλβανοί, 3 Ιταλοί και 2 Ρουμάνοι. Η έρευνα, που διήρκεσε δύο χρόνια, αποκάλυψε ένα εκτεταμένο δίκτυο που διοικούσε ο 40χρονος Αλβανός, ο οποίος μετέφερε κιλά κοκαΐνης από την Αλβανία στην Μπολόνια, με στόχο την περαιτέρω διανομή στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η ομάδα κατάφερε να μεταφέρει 70 κιλά κοκαΐνης στην Μπολόνια, με συνολική αξία 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν να "επιστρέψουν" μέρος αυτού του ποσού με την κατάσχεση 4 διαμερισμάτων που χρησιμοποιούσε η συμμορία.

Εκτός από την εμπορία ναρκωτικών, η έρευνα, που συντονίστηκε από τον εισαγγελέα Roberto Ceroni, αποκάλυψε και ένα δίκτυο πορνείας που διοικούνταν από μέλη της συμμορίας.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  • 70 κιλά κοκαΐνης
  • 4 διαμερίσματα
  • 11 τραπεζικοί λογαριασμοί
  • 7 αυτοκίνητα
  • 4 ακίνητα

Η αξία των κατασχεθέντων υλικών υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η κοκαΐνη φέρεται να παράγεται σε απομακρυσμένες περιοχές της νότιας Αλβανίας. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανίχνευση των καναλιών εφοδιασμού.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου