Νέα επανεκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων στην Αλβανία από τον Σεπτέμβριο

18/07/24, 11:21
Κατηγορία: Επικαιρότητα / Συντάκτης: Reporter

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες για τις νέες αναφορές σχετικά με την επανεκτίμηση περιουσιακών στοιχείων στην Αλβανία, όπως ανακοινώθηκε από τον Ράμα σε συνάντηση με δημάρχους. Η αλβανική κυβέρνηση θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία για επανεκτίμηση ακινήτων με χρέωση 5% της αξίας τους, διαδικασία που θα διαρκέσει ένα έτος λόγω του κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η επανεκτίμηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά αμνηστία, αποφεύγοντας τον φόρο 15% στις μελλοντικές πωλήσεις. Η πρώτη επανεκτίμηση βασίστηκε σε παλαιές αναφορές, αλλά τώρα θα χρησιμοποιηθούν νέες παραπομπές, επιτρέποντας στους πολίτες να εκμεταλλευτούν την τελευταία αυτή ευκαιρία.

Το έργο των νέων αναφορών θα ολοκληρωθεί εντός 40-45 ημερών, επιτρέποντας την έναρξη της επανεκτίμησης από τα τέλη Σεπτεμβρίου για ένα έτος. Οι προηγούμενες επανεκτιμήσεις έγιναν με χρέωση 1% και 3%, ενώ αυτή θα γίνει με 5%.

Οι δήμοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους πολίτες ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκτίμηση των ακινήτων, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη παρόμοια δυνατότητα. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή, καθώς θα είναι πιο δύσκολο αργότερα.

Παρόλο που ο κρατικός προϋπολογισμός θα υποστεί σημαντική απώλεια, η επισημοποίηση των περιουσιακών στοιχείων στην επικράτεια είναι προτεραιότητα, είπε ο Ράμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: