Νέα επανεκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων στην Αλβανία από τον Σεπτέμβριο

Νέα επανεκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων στην Αλβανία από τον Σεπτέμβριο

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες για τις νέες αναφορές σχετικά με την επανεκτίμηση περιουσιακών στοιχείων στην Αλβανία, όπως ανακοινώθηκε από τον Ράμα σε συνάντηση με δημάρχους. Η αλβανική κυβέρνηση θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία για επανεκτίμηση ακινήτων με χρέωση 5% της αξίας τους, διαδικασία που θα διαρκέσει ένα έτος λόγω του κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η επανεκτίμηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά αμνηστία, αποφεύγοντας τον φόρο 15% στις μελλοντικές πωλήσεις. Η πρώτη επανεκτίμηση βασίστηκε σε παλαιές αναφορές, αλλά τώρα θα χρησιμοποιηθούν νέες παραπομπές, επιτρέποντας στους πολίτες να εκμεταλλευτούν την τελευταία αυτή ευκαιρία.

Το έργο των νέων αναφορών θα ολοκληρωθεί εντός 40-45 ημερών, επιτρέποντας την έναρξη της επανεκτίμησης από τα τέλη Σεπτεμβρίου για ένα έτος. Οι προηγούμενες επανεκτιμήσεις έγιναν με χρέωση 1% και 3%, ενώ αυτή θα γίνει με 5%.

Οι δήμοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους πολίτες ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκτίμηση των ακινήτων, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη παρόμοια δυνατότητα. Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή, καθώς θα είναι πιο δύσκολο αργότερα.

Παρόλο που ο κρατικός προϋπολογισμός θα υποστεί σημαντική απώλεια, η επισημοποίηση των περιουσιακών στοιχείων στην επικράτεια είναι προτεραιότητα, είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου