Νέο σκάνδαλο υφαρπαγής ακίνητης περιουσίας στους Δρυμάδες

Νέο σκάνδαλο υφαρπαγής ακίνητης περιουσίας στους Δρυμάδες

Ένα νέο σκάνδαλο υφαρπαγής ακίνητης περιουσίας αποκαλύφθηκε στους Δρυμάδες της Χιμάρας και συγκεκριμένα στην παραθαλάσσια περιοχή Γυάλι.

Πρόκειται πραγματικά για ληστεία η οποία διενεργήθηκε μέσω πολλαπλών πλαστογραφιών και πολιτικών επιρροών της αλβανικής κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα αφορά μια κατοικία 98 τ.μ. καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο της των 578 τ.μ., η οποία αν και ανήκει νόμιμα σε συγκεκριμένο πρόσωπο, από τις 10 Ιανουαρίου του 2019 πέρασε στην κυριότητα άλλων προσώπων, έπειτα από δύο αποφάσεις της Πολεοδομίας Αυλώνας, αν και οι τίτλοι ιδιοκτησίας και τα σχετικά έγγραφα απεδείκνυαν ακριβώς το αντίθετο.

Τα γνήσια έγγραφα δείχνουν ότι ο πραγματικός κάτοχος κατάφερε να κληρονομήσει το εν λόγω ακίνητο βάσει στοιχείων κληρονομιάς που χρονολογούνται από το 1977, με διαθήκη που εκδόθηκε στην Κέρκυρα από τον πρώτο ιδιοκτήτη της οικίας, η οποία ήταν γνωστή από συμβολαιογράφους της κομμουνιστικής εποχής.

Κατά το 2004 εκδόθηκαν και τα κληρονομητήρια από το δικαστήριο της Αυλώνας, με την κυριότητα να επιβεβαιώνεται και από την οικοδομική άδεια που ελήφθη από το Δήμο Χιμάρας για την επισκευή της στέγης το 2008, από άνθρωπο που έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του μέσα στο συγκεκριμένο σπίτι.

Μετά τον θάνατο του συγκεκριμένου ανθρώπου η κατοχή του ακινήτου πέρασε στον ιδιοκτήτη που το κληρονόμησε, ο οποίος όμως δεν ήταν μόνιμος κάτοικος Δρυμάδων, πράγμα που το 2019 οδήγησε την κατασκευαστική εταιρεία «Jala Investment» (μέτοχοι της οποίας είναι και τα αδέρφια Gjiknuri) να το κατεδαφίσει.

Ωστόσο η εταιρεία δεν γκρέμισε το σπίτι χωρίς άδεια, αλλά αφού έλαβε τις υπογραφές από τους δήθεν ιδιοκτήτες οι οποίοι προσκόμισαν πλαστά έγγραφα από την Πολεοδομία Αυλώνας.

Όλη αυτή η εγκληματική επιχείρηση έγινε με μοναδικό σκοπό την απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερης γης από τη διαδικασία νομιμοποίησης. Τις εν λόγω αποφάσεις υπογράφει ο τότε διευθυντής της Πολεοδομίας Αυλώνας Ardjan Musta, τον οποίο κατήγγειλε ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

Επίσης η εισαγγελία και οι δικαστικές αρχές κατάσχεσαν όλους τους φακέλους της διεύθυνσης νομιμοποιήσεων. Ωστόσο η συμμετοχή της οικογένειας του Damian Gjiknuri (βουλευτής στην Περιφέρεια Αυλώνας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και επίσης στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα) σε αυτό το εγχείρημα, ως δικαιούχων μιας περιοχής για την ανέγερση ξενοδοχείου σε μια από τις πιο περιζήτητες περιοχές της νότιας ακτής στο Γυάλι, εγείρει μεγάλα ερωτήματα.

Η υφαρπαγή ενόςακινήτου, που μετρούσε αιώνες ύπαρξης, έγινε σε μια περίοδο που τεκμηριώθηκε και νόμιμα ότι ανήκε στον πραγματικό του κάτοχο.

Και σε όλα αυτά φυσικά εμπλέκονται άνθρωποι του γνωστού βουλευτή και στενού συνεργάτη του Ράμα, Damian Gjiknuri και του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας που μέσω των γνωστών Στρατηγικών Επενδυτών συνεχίζουν να υφαρπάζουν την γη στις ακτές της Χιμάρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου