Στρατηγική επένδυση στους Δρυμάδες πωλήθηκε για 12 εκατ. ευρώ

Στρατηγική επένδυση στους Δρυμάδες πωλήθηκε για 12 εκατ. ευρώ

Η Bluebay, η εταιρεία που υλοποιεί τη στρατηγική επένδυση Drymades Beach Resort στους Γκιλεκάτες της Χιμάρας, απέκτησε νέους ιδιοκτήτες. Ο Μέντορ Μεζίνι, μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, πούλησε τις μετοχές του σε τρεις αλβανικές εταιρείες, την Edil Project, την Belhaus shpk και την Hotel Colosseo, έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι τρεις εταιρείες αγοραστών ελέγχονται από μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία Pjerin Fushaj, γνωστού στην αλβανική αγορά ακινήτων με εταιρείες όπως η Edil Project και η Hotel Colosseo.

Η σύμβαση πώλησης υπογράφηκε στα τέλη του 2023. Ο Μεζίνι θα λάβει το τίμημα των 12 εκατομμυρίων ευρώ σε τρεις δόσεις:

200.000 ευρώ κατά την υπογραφή της σύμβασης, 7,8 εκατομμύρια ευρώ έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια ευρώ θα αποπληρωθούν σε είδος έως το τέλος του 2024, μέσω προμήθειας σιδήρου αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ από τις υπόλοιπες εταιρείες του Μεζίνι.

Η Bluebay shpk ιδρύθηκε το 2019 και έλαβε καθεστώς στρατηγικού επενδυτή το 2021 για το Drymades Beach Resort. Το Drymades Beach Resort είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων 110 δωματίων που κατασκευάζεται στους Γκιλεκάτες. Η συνολική επένδυση για την κατασκευή του θερέτρου υπολογίζεται στα 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η αλλαγή ιδιοκτησίας αποτελεί την πρώτη για στρατηγική επένδυση στην Αλβανία μετά την έγκριση του καθεστώτος στρατηγικού επενδυτή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου