Το μεγαλύτερο τζαμί στην Αλβανία θα εγκαινιάσει αύριο ο Ερντογάν

09/10/24, 19:57
Κατηγορία: Πρόσωπα / Συντάκτης: Reporter

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να επισκεφθεί την Τίρανα αύριο, με σημαντικές συναντήσεις και εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπέγκαϊ, και τον Έντι Ράμα. Μετά τη συνάντηση με τον Ράμα, θα ακολουθήσει κοινή δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης στις 14:00.

Σημαντικό γεγονός της επίσκεψης θα είναι η τελετή εγκαινίων του Τεμένους Namazgjah, του μεγαλύτερου τζαμί της Αλβανίας, που θα βρίσκεται υπό τη διοίκηση Τούρκων ιμάμηδων και θα διαχειρίζεται κυρίως από τουρκική πλευρά.

Η επίσημη ατζέντα της επίσκεψης ξεκινά στις 11:30 με την τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει η συνάντηση του Ερντογάν με τον Μπέγκαϊ, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανώτερου Επιπέδου Συντονισμού, και η υπογραφή διακρατικών συμφωνιών. Η μέρα θα κλείσει με τα εγκαίνια του τεμένους στις 16:30.

Για την ασφάλεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, η Αλβανική Αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα, ξεκινώντας από την ασφαλή μεταφορά του από το αεροδρόμιο Ρίνας προς τα σημεία των συναντήσεων στην Τίρανα, καθώς και την επιστροφή του. Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι πολίτες ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα μπλόκα σε βασικούς δρόμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: