Το μεγαλύτερο τζαμί στην Αλβανία θα εγκαινιάσει αύριο ο Ερντογάν

Το μεγαλύτερο τζαμί στην Αλβανία θα εγκαινιάσει αύριο ο Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να επισκεφθεί την Τίρανα αύριο, με σημαντικές συναντήσεις και εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπέγκαϊ, και τον Έντι Ράμα. Μετά τη συνάντηση με τον Ράμα, θα ακολουθήσει κοινή δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης στις 14:00.

Σημαντικό γεγονός της επίσκεψης θα είναι η τελετή εγκαινίων του Τεμένους Namazgjah, του μεγαλύτερου τζαμί της Αλβανίας, που θα βρίσκεται υπό τη διοίκηση Τούρκων ιμάμηδων και θα διαχειρίζεται κυρίως από τουρκική πλευρά.

Η επίσημη ατζέντα της επίσκεψης ξεκινά στις 11:30 με την τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει η συνάντηση του Ερντογάν με τον Μπέγκαϊ, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανώτερου Επιπέδου Συντονισμού, και η υπογραφή διακρατικών συμφωνιών. Η μέρα θα κλείσει με τα εγκαίνια του τεμένους στις 16:30.

Για την ασφάλεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, η Αλβανική Αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα, ξεκινώντας από την ασφαλή μεταφορά του από το αεροδρόμιο Ρίνας προς τα σημεία των συναντήσεων στην Τίρανα, καθώς και την επιστροφή του. Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρξουν προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι πολίτες ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα μπλόκα σε βασικούς δρόμους.

Το Τέμενος Namazgjah στα Τίρανα

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου