Πώς διακινούνται τα χρήματα ναρκωτικών από τη Βρετανία στην Αλβανία

Πώς διακινούνται τα χρήματα ναρκωτικών από τη Βρετανία στην Αλβανία

Σύμφωνα με αποκαλύψεις της βρετανικής εφημερίδας "Sunday Express", εγκληματικές οργανώσεις στην Αλβανία εκμεταλλεύονται εταιρείες ταχυμεταφορών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μεταφορά παράνομων χρημάτων, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από εμπόριο κοκαΐνης και κάνναβης. Η έρευνα φέρνει στο φως ένα ανησυχητικό δίκτυο που εκμεταλλεύεται νόμιμες δομές για παράνομες δραστηριότητες.

Τον περασμένο μήνα, οι βρετανικές αρχές προχώρησαν σε 4 συλλήψεις μελών οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίοι εμπλέκονταν στη μεταφορά παράνομων χρημάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Αλβανία. Στις 13 Απριλίου, ένας Αλβανός υπήκοος συνελήφθη στο Ντόβερ με 200.000 λίρες σε μετρητά στο όχημά του. Την ίδια μέρα, 150.000 λίρες σε μετρητά κατασχέθηκαν από 3 άνδρες στο Tottenham Hale.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, όταν ένας Αλβανός συνελήφθη στη σήραγγα της Μάγχης με 390.000 λίρες κρυμμένες στο βαν του. Στο σπίτι του στο Χάριγκεϊ βρέθηκαν άλλες 150.000 λίρες.

Η έρευνα της "Sunday Express" έδειξε ότι η μεταφορά παράνομων χρημάτων με εταιρείες ταχυμεταφορών αποτελεί συχνή πρακτική. Τον Μάιο του 2021, η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε 123.000 λίρες κρυμμένες σε φορτηγό της Sihana Transport, μιας εταιρείας με έδρα το Λούτον.

Εταιρείες ταχυμεταφορών που διαφημίζονται στα κοινωνικά δίκτυα για μεταφορά νόμιμων ειδών, όπως έπιπλα, στην πραγματικότητα χρησιμοποιούνται για μεταφορά παράνομων χρημάτων, ακόμη και όπλων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου