Αλβανία: Υποβάλλεται η αίτηση για το αιολικό έργο ισχύος 28,5 MW στη Σκόδρα

Αλβανία: Υποβάλλεται η αίτηση για το αιολικό έργο ισχύος 28,5 MW στη Σκόδρα

Ένα νέο αιολικό πάρκο 28,5 MW ετοιμάζεται να κατασκευαστεί στην Αλβανία, χωρίς να λαμβάνει οικονομική στήριξη από το κράτος. Η εταιρεία YEL υπέβαλε αίτηση στο Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας για την κατασκευή του πάρκου στον δήμο Vau i Dejes, στην επαρχία Σκόδρας.

Η αίτηση δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το Υπουργείο, δίνοντας λεπτομέρειες για το έργο, το οποίο θα εγκατασταθεί χωρίς να λάβει κίνητρα ή επιδοτήσεις από το κράτος.

Η προθεσμία για την υποβολή σχολίων στο Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας λήγει σε 15 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιολική ενέργεια υστερεί σε δημοτικότητα στην Αλβανία σε σχέση με την φωτοβολταϊκή. Έχουν χορηγηθεί έως τώρα μόνο δύο άδειες για αιολική ενέργεια, ενώ η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τους νικητές δημοπρασιών για αιολικές μονάδες συνολικής ισχύος 222 MW.

Σε αυτές τις δημοπρασίες, η συγχώνευση Total EREN και KMV sh.p.k. κέρδισε το συμβόλαιο για 75 MW με την χαμηλότερη προσφορά 44,88 ευρώ/MWh, ενώ οι GurisINSAAT, Morgan Energy και BRD Energy sh.p.k. και η Verbung AG κέρδισαν συμβόλαια για 75 MW και 72,6 MW αντίστοιχα, με προσφορές 74 ευρώ/MWh και 74,95 ευρώ/MWh.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου