«Σύστημα Τότι»: Το σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ιταλία

«Σύστημα Τότι»: Το σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ιταλία

Η Εισαγγελία της Γένοβας διευρύνει την έρευνά της για διαφθορά και εκλογική διαφθορά στο λεγόμενο «σύστημα Τότι», μετά την απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό του προέδρου της Περιφέρειας Λιγουρίας, Giovanni Toti.

Στόχος των εισαγγελέων και της Guardia di Finanza (GDF) είναι να μελετήσουν το υλικό που κατασχέθηκε τις τελευταίες ημέρες, με σκοπό να αποκαλύψουν περισσότερα στοιχεία για ένα δίκτυο επιχειρήσεων, πολιτικής και ύποπτων δωροδοκιών.

Η έρευνα δεν εστιάζει πλέον μόνο στο λιμάνι της Γένοβας, αλλά εκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, μεγάλα έργα υποδομής και, σύμφωνα με υποψίες των ερευνητών, ίσως αγγίξει και τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Μεταξύ των επόμενων κινήσεων των ανακριτών είναι η πιθανή ακρόαση του δημάρχου της Γένοβας, Marco Bucci, ως μάρτυρα.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται διάφοροι επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται να χρηματοδότησαν την πολιτική δράση του Toti και την επιτροπή υποστήριξης του.

Ένας από αυτούς είναι ο Pietro Colucci, επιχειρηματίας από την Καμπανία, ο οποίος δραστηριοποιείται στην επαρχία της Savona στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο Colucci φέρεται να χρηματοδότησε τον Toti με 195 χιλιάδες ευρώ μεταξύ 2016 και 2020, σε αντάλλαγμα για «χορήγηση εξουσιοδοτήσεων για διαχείριση απορριμμάτων».

Ερευνάται επίσης ο Luigi Alberto Amico, ιδιοκτήτης εταιρείας επισκευής και συντήρησης πλοίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Amico φέρεται να έκανε δωρεά 30.000 ευρώ στην επιτροπή υποστήριξης του Toti, το 2021.

Ο Toti, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό από την 7η Μαΐου, θα κληθεί σε ανάκριση τις επόμενες ώρες.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές, αλλά δεν σκοπεύει να μιλήσει στον ανακριτή σε αυτή την φάση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου