Κατάσχεση γης και περιοριστικά μέτρα αποφάσισε το δικαστήριο Αυλώνας για τους συλληφθέντες στη Χιμάρα

Κατάσχεση γης και περιοριστικά μέτρα αποφάσισε το δικαστήριο Αυλώνας για τους συλληφθέντες στη Χιμάρα

Η Αστυνομία Αυλώνας αποφάσισε την προληπτική κατάσχεση 59.889 τετραγωνικών μέτρων, αξίας 8.000.000 ευρώ, στη Χιμάρα, τους Δρυμάδες και τους Γκιλεκάτες.

Το Δικαστήριο της Αυλώνας αποφάσισε συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας για τα 24 άτομα που έχουν συλληφθεί από την Εισαγγελία για την πλαστογράφηση εγγράφων χιλιάδων εκταρίων γης στη Χιμάρα.

Για 5 συλληφθέντες αποφασίστηκε φυλάκιση. Άλλα 8 άτομα συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ 8 άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό την υποχρέωση εμφάνισης. Ακόμη 2 άτομα αναζητούνται.

Κατά τις ανακριτικές ενέργειες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ποινικής διαδικασίας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αυλώνας έλαβε στοιχεία ότι από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διοίκησης και Προστασίας Γης (ASHK), σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, κατά το έτος 2020, πρωτότυπα έγγραφα όπως τίτλοι ιδιοκτησίας έχουν πλαστογραφηθεί.

Τα παραποιημένα έγγραφα επαναφέρθηκαν στο γραφείο της διοίκησης (ASHK) ως πρωτότυπα έγγραφα, ενώ ζητήθηκε επικυρωμένο αντίγραφό τους από τους ενδιαφερόμενους με αίτημα στο Επαρχιακό Κτηματολόγιο Αυλώνας. Στη συνέχεια, το επικυρωμένο αντίγραφο αυτών των εγγράφων ιδιοκτησίας με συνοδευτική επιστολή εστάλη στους ενδιαφερόμενους, το Δήμο Χιμάρας ή το Κρατικό Κτηματολόγιο Αυλώνας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αργότερα για την έκδοση νέων τίτλων ιδιοκτησίας και την υποθήκη τους στην ASHK Αυλώνα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου