ΕΕ προς Τίρανα: Στις 6 Δεκεμβρίου να εγγυηθεί η ασφάλεια, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών

ΕΕ προς Τίρανα: Στις 6 Δεκεμβρίου να εγγυηθεί η ασφάλεια, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τη διαμαρτυρία που οργανώνει η αντιπολίτευση στις 6 Δεκεμβρίου ως άσκηση των νόμιμων ελευθεριών των πολιτών, την οποία πρέπει να σεβαστούν οι αρχές παρά το γεγονός ότι την ίδια μέρα πραγματοποιείται στα Τίρανα η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

Εκπρόσωποι των Βρυξελλών εξήγησαν ότι αναμένουν εγγύηση για την ασφάλεια της συνόδου κορυφής από τις αλβανικές αρχές, με σεβασμό στη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης.

«Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στην περιοχή, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στην Αλβανία και σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια για τη γεωστρατηγική τους σημασία για την ΕΕ. Είμαστε βέβαιοι ότι, ως οικοδεσπότες, οι αλβανικές δημόσιες αρχές θα διασφαλίσουν την ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής, σεβόμενη τη νόμιμη άσκηση των ελευθεριών από τους πολίτες» - αναφέρει η δηλυ της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σοσιαλιστική πλειοψηφία κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι με αυτή τη διαμαρτυρία παραβιάζει τα συμφέροντα της χώρας και την ασφάλεια της συνόδου κορυφής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, παραβιάζοντας τα αλβανικά έθιμα φιλοξενίας. Ενώ η αντιπολίτευση έχει εγγυηθεί ότι η διαμαρτυρία θα είναι ειρηνική, με επίκεντρο την κυβέρνηση και όχι τους ευρωπαίους φίλους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου