Οι συναντήσεις που θα έχει ο Μπλίνκεν στα Τίρανα στα πλαίσια νατοϊκής του επίσκεψης

Οι συναντήσεις που θα έχει ο Μπλίνκεν στα Τίρανα στα πλαίσια νατοϊκής του επίσκεψης

Αυτή την Τρίτη, το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνομίλησε με Αλβανούς και Γερμανούς δημοσιογράφους σχετικά με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αρχικά στην Αλβανία και στη συνέχεια στην παρουσία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο.

...

Ο Μπλίνκεν θα εγκαινιάσει στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Αλβανία

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας Ervin Karamuço δήλωσε αλβανικό κανάλι ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken στην Αλβανία θα πραγματοποιηθεί πριν από τα εγκαίνια του παραρτήματος τ...

Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του υπουργού Μπλίνκεν στην Αλβανία θα διαρκέσει περίπου 8 ώρες και το επίκεντρο θα είναι το μέλλον της Αλβανίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

«Θα είμαστε στην Αλβανία για περίπου 8 ώρες και θα είναι μια στάση που θα επικεντρωθεί στο μέλλον της Αλβανίας, στο μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων.

Η επίσκεψη έρχεται ως μια στιγμή εορτασμού για την 100η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ-Αλβανίας. Και για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον πρωθυπουργό πκαι την Αλβανία για τη συνδιοργάνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας το 2023.

Θέλουμε να τονίσουμε και να υπογραμμίσουμε την ισχυρή συνεργασία που έχουμε με την Αλβανία. Για την υποδοχή των Αφγανών που έκανε», είπε ο Κιμ.

Η Γιούρι Κιμ επιβεβαίωσε ότι η ατζέντα προβλέπει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον ΠτΔ της Αλβανίας.


«Θα έχουμε αρκετές συναντήσεις σε μια πολύ φορτωμένη ατζέντα. Θα συναντηθούμε με τον Πρόεδρο Begaj και μια διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ενδιάμεσα θα έχουμε μια συνάντηση με περίπου 100 αποφοίτους των προγραμμάτων των ΗΠΑ στην Αλβανία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πυραμίδα, που ήταν μνημείο του κομμουνισμού. Η πυραμίδα χτίστηκε τη δεκαετία του '80 ως μουσείο του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα. Κατά τη διάρκεια των 30 ετών, αυτό το κτίριο υπέστη αρκετές αλλαγές, αλλά ο δήμος των Τιράνων, σε συνεργασία με το Αλβανοαμερικανικό Ταμείο, το ανοικοδόμησε και το ανακαίνισε σε κτίριο τεχνολογίας και καινοτομίας», είπε ο Κιμ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου