Αλβανοί εγκληματίες απολαμβάνουν «ραντεβού» και χαλαρές ποινές σε φυλακές της χώρας τους

Αλβανοί εγκληματίες απολαμβάνουν «ραντεβού» και χαλαρές ποινές σε φυλακές της χώρας τους

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mirror, Αλβανοί εγκληματίες που εκτίουν την ποινή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταφέρονται στις φυλακές της Αλβανίας, όπου απολαμβάνουν προνόμια άγνωστα στις βρετανικές φυλακές.

Στις αλβανικές φυλακές, οι κρατούμενοι μπορούν να έχουν "ραντεβού" με τους συντρόφους τους για τέσσερις ώρες το μήνα, σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι συζυγικές επισκέψεις απαγορεύονται. Η αποκάλυψη έρχεται καθώς περίπου 200 εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων δολοφόνων και βιαστών, πρόκειται να μεταφερθούν σε φυλακές της Αλβανίας στο πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι κανονισμοί των φυλακών στην Αλβανία ορίζουν: "Κάθε φυλακή πρέπει να διαθέτει ειδικό χώρο για συζυγικές συναντήσεις. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να διαθέτει κρεβάτια και σεντόνια, τα οποία θα αλλάζονται μετά από κάθε συνάντηση." Επιπλέον, οι κανονισμοί επιτρέπουν "εκτεταμένες επισκέψεις" για κρατουμένους που είναι παντρεμένοι ή διαζούν, εφόσον η σύζυγος περάσει αστυνομικό έλεγχο.

Εκτός από τα "ραντεβού", οι κρατούμενοι στις αλβανικές φυλακές απολαμβάνουν και άλλα προνόμια, όπως:

  • Εβδομαδιαία πακέτα τροφίμων και ρούχων από την οικογένεια
  • Ιδιωτικές εγκαταστάσεις μαγειρέματος
  • Άδεια έως και επτά ημερών για καλή συμπεριφορά
  • Μείωση ποινών σε ορισμένες περιπτώσεις

Ένας από τους επαναπατρισθέντες εγκληματίες είναι ο Έραλντ Μέμα, 39 ετών, βαρόνος ναρκωτικών, ο οποίος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης στο Ηνωμένο Βασίλειο για μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Μεταφέρθηκε σε φυλακή στα Τίρανα, πριν από δύο εβδομάδες. Ο Μέμα είναι ένας από τους πολλούς Αλβανούς πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε φυλακές στην πατρίδα τους στο πλαίσιο ενός προγράμματος επαναπατρισμού.

Περίπου 12 δολοφόνοι, 8 βιαστές και πάνω από 100 δράστες ναρκωτικών ή όπλων αναμένεται να μεταφερθούν επίσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ποινές τους θα μειωθούν, καθώς ευθυγραμμίζονται με την αλβανική νομοθεσία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου