Η Raiffeisen ενημέρωσε αρκετές φορές την αλβανική κυβέρνηση και την Τράπεζα Αλβανίας για το σκάνδαλο των μικροπιστώσεων

Η Raiffeisen ενημέρωσε αρκετές φορές την αλβανική κυβέρνηση και την Τράπεζα Αλβανίας για το σκάνδαλο των μικροπιστώσεων

Ένα σκάνδαλο απάτης με δάνεια, στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται η αλβανική κυβέρνηση, η Τράπεζα Αλβανίας και δύο μη τραπεζικά ιδρύματα, η MCA και η Final, έρχεται να ταράξει τα νερά στην Αλβανία.

Η υπόθεση φέρνει στο φως σοβαρές αδυναμίες στο σύστημα χορήγησης δανείων και στην προστασία των καταναλωτών, πλήττοντας περίπου 100.000 οικογένειες.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η MCA και η Final, με την ανοχή της κυβέρνησης και της Τράπεζας Αλβανίας, εξαπάτησαν χιλιάδες πολίτες, χορηγώντας τους δάνεια και στη συνέχεια κατασχέτοντας παράνομα τις περιουσίες και τους λογαριασμούς τους, όταν οι οφειλέτες αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στις δόσεις.

Η τράπεζα Raiffeisen, η πρώτη που σήμανε συναγερμό, ενημέρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Τράπεζα Αλβανίας για το παράνομο σχέδιο τον Απρίλιο του 2022.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και την αποστολή χιλιάδων εντολών κατάσχεσης, η κυβέρνηση και η Τράπεζα Αλβανίας δεν φάνηκαν να λαμβάνουν μέτρα.

Το σκάνδαλο φάνηκε να ξυπνά στις 31 Ιανουαρίου 2023, όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την Raiffeisen να διαθέσει τα δεσμευτικά εντάλματα.

Η Raiffeisen ανταποκρίθηκε, στέλνοντας 11.336 εντολές, χωρίς όμως να λάβει ενημέρωση για την τύχη τους.

Ακολούθησαν νέες καταγγελίες, με την Raiffeisen να φέρνει στο φως την εμπλοκή και άλλου δικαστικού επιμελητή.

Τελικά, μετά από πιέσεις, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από την Τράπεζα Αλβανίας να μπλοκάρει τη δραστηριότητα της MCA και της Final.

...

Η Εισαγγελία Τιράνων ερευνά τον διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας για το σκάνδαλο μικροπιστώσεων

Σκάνδαλο με θύματα χιλιάδες Αλβανούς πολίτες και πρωταγωνιστές εταιρείες μικροπιστώσεων (MCA) και πιθανώς η Τράπεζα Αλβανίας, φέρνει στο προσκήνιο η Εισαγγελία Τιράνων. Εδώ και 9 χρόνια, οι MCA φέροντ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου