Η Google ενσωματώνει στους χάρτες τα δρομολόγια των συγκοινωνιών στα Τίρανα

Η Google ενσωματώνει στους χάρτες τα δρομολόγια των συγκοινωνιών στα Τίρανα

Η ενσωμάτωση δεδομένων δημόσιων συγκοινωνιών στους Χάρτες Google από τα Τίρανα φέρνει αύρα αισιοδοξίας για βελτιωμένη πλοήγηση, ιδιαίτερα για τους τουρίστες. Η δυνατότητα δημιουργίας διαδρομών με βάση τον προορισμό απλοποιεί την μετακίνηση, αποφεύγοντας την σύγχυση που προκαλούσε η έλλειψη διαδικτυακών πληροφοριών.

Ωστόσο, η υλοποίηση παρουσιάζει αδυναμίες. Η έλλειψη συντονισμού στις διαδρομές υπεραστικών λεωφορείων οδηγεί σε μη ρεαλιστικές ή αδιέξοδες επιλογές. Για παράδειγμα, η προτεινόμενη διαδρομή από το Δυρράχιο στο Δήμο του Παρισιού μέσω Αεροδρομίου Τιράνων, αντί για απευθείας σύνδεση, αποτελεί αδικαιολόγητη παράκαμψη.

Επιπλέον, η ευθύνη για την τροφοδοσία του συστήματος με ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες παραμένει ασαφής. Μεταφορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά γραφεία και δημόσιοι φορείς οφείλουν να συνεργαστούν για την συλλογή και την παροχή των απαραίτητων δεδομένων.

Η αξιοποίηση υφισταμένων εφαρμογών, όπως το etransport.al, που διαθέτουν πλούσιο σύνολο δεδομένων, θα μπορούσε να επιταχύνει την βελτίωση του Google Transit.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου