Το Ειδικό Δικαστήριο στέλνει στη φυλακή τον Γκόρο

Το Ειδικό Δικαστήριο στέλνει στη φυλακή τον Γκόρο

Το Ειδικό Δικαστήριο GJKKO αποφάσισε τη φυλάκιση του εν ενεργεία δημάρχου Χιμάρας, Γιώργο Γκόρο. Όλα τα μέτρα ασφαλείας παρέμειναν σε ισχύ και άλλαξε μόνο αυτό σε βάρος του πρώην προϊσταμένου του Κτηματολογίου. Ο Bilbil Aliaj καταδικάστηκε με υποχρεωτική εμφάνιση καθώς είναι πατέρας ανήλικου παιδιού 5 μηνών.

Με χειροπέδες στα χέρια συνοδεύτηκε σήμερα το πρωί ο διορισμένος δήμαρχος Χιμάρας από το μπλοκ ασφαλείας στην Τίρανα προς στο Ειδικό Δικαστήριο όπου επαληθεύτηκε το μέτρο ασφαλείας.

Ο Γκόρος κατηγορείται για κατάχρηση του καθήκοντος του σε δύο περιπτώσεις, αλλοτρίωση δύο ακινήτων στους Δρυμάδες, συνολικής επιφάνειας 10592 τμ, όπου ο τελικός δικαιούχος της γης ήταν ο επιχειρηματίας Artan Gaçi, πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο ίδιος ο εν ενεργεία δήμαρχος Χιμάρας αρνήθηκε τις κατηγορίες μέσω του δικηγόρου του Σοκόλ Χαζιζάι. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι «οι ενέργειές του ήταν σύμφωνες με το νόμο».

Εν τω μεταξύ, ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας για τον πρώην δικηγόρο του Κτηματολογίου, Βεζίρ Γκικόκα, που ήταν παρών στη σημερινή συνεδρίαση. Ο Jerasimo Bashi, πρώην Διευθυντής του Τμήματος Προστασίας και Διαχείρισης Γης του Δήμου Χιμάρας, καθώς και ο Stavri Mëhilli, δικαιούχος του ακινήτου 5512 τμ στους Δρυμάδες, το οποίο αργότερα πούλησε στον Artan Gaçi, καταζητούνται ακόμη. Τα μέτρα αυτών παρέμειναν σε ισχύ από τις 23 Μαρτίου.

...

Χιμάρα: Ένας εκ των δύο αντιδημάρχων του Γκόρου θα αναλάβει καθήκοντα δημάρχου

Μετά το νέο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στον Δήμο Χιμάρας εξαιτίας της σύλληψης του εκτελούντα χρέη δημάρχου, Γ. Γκόρου, φιλοκυβερνητικά μέσα της Αλβανίας μεταδίδουν πως η διοίκηση του δήμου θα περάσει...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου