Όσα κρύβει η μαφιόζικη σύνδεση Ράμα - Xhaçka- Gaçi

Όσα κρύβει η μαφιόζικη σύνδεση Ράμα - Xhaçka- Gaçi

Η ιστορία της Olta Xhaçka ξετυλίγεται σαν ένα κουβάρι με πολλά νήματα, κάθε ένα από τα οποία φέρνει στην επιφάνεια νέες ανατροπές και ανακαλύψεις.

Αρχικά, η πρόταση γάμου από τον Artan Gaçi στην Olta Xhaçka αποτελεί το κλειδί για να αναδειχθούν οι πολλαπλές διασυνδέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων.

Η προσφορά αυτή προήλθε από τον Έντι Ράμα, με έναν εκ των προσώπων που είχε στενές σχέσεις με τον Artan Gaçi, γνωστό ως "Tani i Florence" στα Τίρανα, έναν επιχειρηματία που προμήθευε τον Έντι Ράμα με πολυτελή είδη ένδυσης.

Ωστόσο, η πρόταση αυτή κρύβει πολλά περισσότερα. Ο Gaçi, εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, εμφανίζεται σε έκθεση του ΟΑΣΕ ως ένα πρόσωπο που συμμετέχει σε δραστηριότητες ξεπλύματος χρήματος. Η εκδοχή του ως πολιτικού προσώπου είναι ακόμα πιο πολυδιάστατη, καθώς παρέδωσε οικειοθελώς τη θέση του βουλευτή που κατείχε στον Έντι Ράμα πριν το τέλος της βουλευτικής θητείας του το 2013.

Η σχέση της Olta με τον Έντι Ράμα είναι πολύ περισσότερο από μια απλή γαμήλια πρόταση. Η Olta, ήρθε ως μετανάστρια από τις ΗΠΑ, ενσωματώθηκε γρήγορα στο πολιτικό σκηνικό μέσω της προώθησης του Ράμα και του κινήματος "Mjaft" του Erion Veliaj.

Πολλοί στο Σοσιαλιστικό Κόμμα ξαφνιάζονται από την παρουσία της Olta Xhaçka στο στενό περιβάλλον του Έντι Ράμα. Ενώ οι συγγενικές σχέσεις με τον Servet Pëllumbi ίσως εξηγούν εν μέρει την άνοδό της, όσοι γνωρίζουν τον Ράμα, διατείνονται πως δεν θα έκανε τόσα πολλά για ένα συγγενή ενός πρώην ηγέτη.

Η ιδιαίτερη θέση της Olta οφείλεται, πρωτίστως, στις διασυνδέσεις του Ράμα με τη μητέρα της, Νατάσα. Η Νατάσα Xhaçka, έχοντας εμπλακεί στο σκάνδαλο υιοθεσίας παιδιών τη δεκαετία του '90, δραπέτευσε από την Αλβανία για να αποφύγει δίωξη. Ο Ράμα, όντας μπλεγμένος στην ίδια υπόθεση, μεσολαβούσε σε υιοθεσίες με ιστορικό παιδεραστίας. Η Νατάσα, διατηρώντας στοιχεία εναντίον του Ράμα, επέλεξε να σιωπήσει. Η σιωπή της ανταμείφθηκε, σύμφωνα με τους κώδικες της μαφίας, εξασφαλίζοντας στην κόρη της μια αβέβαιη άνοδο.


Όταν η Olta παντρεύτηκε τον κ. Gaçi το 2014, δεν υπήρχε καταχωρημένο πρόσωπο με το όνομα Olta ή Holta Xhaçka στο Μητρώο Πολιτικού Μητρώου της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Xhaçka ανέκτησε την αλβανική υπηκοότητα μέσω του γάμου. Το όνομα Olta Xhaçka επικράτησε στην Αλβανία κατά την περίοδο της κρίσης των πυραμιδικών χρηματοπιστωτικών συστημάτων, ως η "Miss Gjallica", σύντροφος του γιου του Gani Kadri, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας "Gjallica". Το όνομα του τότε αγαπημένου της, Parid, εξέφραζε την εμπλοκή της Olta για την χρεοκοπία της εταιρείας "Gjallica", η οποία τελικά όφειλε στους πιστωτές της ποσόν ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα οικονομικά της εταιρείας "Gjallica" υποχώρησαν όταν η Olta ενεπλάκη σε αυτά. Δεν υπάρχουν έγγραφα που να καταγράφουν τις δαπάνες της εταιρείας "Gjallica", αλλά λέγεται ότι η Olta δαπάνησε ή έλαβε περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια από αυτήν. Ένα μέρος αυτών των χρημάτων επενδύθηκε και καθαρίστηκε στο κατάστημα "Florence" από τα τέλη της δεκαετίας του '90, κατά τη διάρκεια της σχέσης της Olta με τον Artan Gaçin. Αφού ο Ράμα ανέλαβε τη θέση του δημάρχου, ένα μέρος αυτών των χρημάτων επενδύθηκε στην κατασκευή κτιρίων, χάρη στις άδειες που χορήγησε ο Έντι Ράμα.

Η άνοδος της Xhacka

Από τον ανασχηματισμό της εξουσίας στο Κόμμα των Σοσιαλιστών το 2013, η Olta βρέθηκε να κατέχει δύο σημαντικά αξιώματα στην αλβανική κυβέρνηση, πρώτα στην Κοινωνική Πρόνοια και στη συνέχεια στην Άμυνα. Είναι παράδοξο το γεγονός ότι κάποιος που είναι γνωστός για την υποτιθέμενη εκμετάλλευση των δανειστών της "Gjallica" θα κατέληγε σε υπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας.

Αλλά πιο ειρωνικό είναι το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως υπουργός Άμυνας. Η Olta, φαίνεται να αποτελούσε το έμβλημα της "Bella Mafia", που αποκτά τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας.

Το καρτέλ ναρκωτικών στην Αλβανία έχοντας συσσωρεύσει τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών σε τούνελ του στρατού και σε διάφορες αποθήκες, ήθελαν να τα μεταφέρουν εκτός χώρας, και η αεροπορική οδός φαντάζει ως η ιδανική λύση.

Ωστόσο, η υλοποίηση του σχεδίου τους προϋποθέτει την συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας. Τα ραντάρ που ελέγχονται από το Υπουργείο καλύπτουν τον εναέριο χώρο της Αλβανίας μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος. Πάνω από αυτό το ύψος, η ευθύνη ελέγχου ανήκει στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπορικές μεταφορές ναρκωτικών πραγματοποιούνται ακριβώς κάτω από το ύψος που ελέγχουν τα αλβανικά ραντάρ. Εμπλεκόμενη στην υπόθεση φέρεται να είναι και η Olta.

Διαβάστε και:
...

Ο Μπελέρης στέλνει στο SPAK την Αλβανίδα ΥΠΕΞ, τον σύζυγό της και τον Γκόρο

Για την υπόθεση πλαστογραφίας έκτασης στο χωριό Δρυμάδες Η υπουργός Εξωτερικών, Olta Xhaçka, ο σύζυγός της, Artan Gaçi, ο πρώην δήμαρχος της Χιμάρας, Jorgo Goro, και οι κληρονόμοι ενός ακινήτου στους ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου