Συναγερμός του State Department για το Λαζαράτι και τον Covid-19 στην Αλβανία

Συναγερμός του State Department για το Λαζαράτι και τον Covid-19 στην Αλβανία

Συναγερμό εξέπεμψε το State Department μέσω ανακοίνωσής του σχετικά με το γνωστό χωριό Λαζαράτι στην Αλβανία.

«Επανεξέταση ταξιδιών στην Αλβανία λόγω του COVID-19 και επιπλέον εγρήγορση στην Αλβανία λόγω της εγκληματικότητας.»

Η κατευθυντήρια γραμμή του State Department, ήρθε αφού τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έθεσαν την Αλβανία σε υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Επίσης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Υπουργείου Υγείας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5792 ενεργά κρούσματα του ιού στην χώρα.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο στην ανακοίνωση του State Department είναι οι συμβουλές για επιπλέον φροντίδα στην περιοχή τόσο κοντά όσο και μέσα στο χωριό Λαζαράτι πολύ κοντά στην Δρόπολη και στο Αργυρόκαστρο, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας.

«Η κατάσταση ασφάλειας στο Λαζαράτι παραμένει ασταθής λόγω της εγκληματικότητας και της βίας που σχετίζονται με την καλλιέργεια μαριχουάνας. Η τοπική αστυνομία είναι ανάπηρη για την προστασία και την παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας γράφει: «Η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε Αμερικανούς πολίτες στο Λαζαράτι και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι απαγορεύεται να ταξιδεύουν εκεί».

Θυμηθείτε ότι το Λαζαράτι, το γνωστό αλβανικό χωριό παγκοσμίως για την καλλιέργεια ναρκωτικών, έχει αφαιρεθεί από το 2014 από τον χάρτη των περιοχών που φυτεύουν κάνναβη. Ωστόσο το State Department λέει ότι η κατάσταση ασφαλείας εκεί είναι ασταθής και η τοπική αστυνομία έχει περιορισμένες δυνατότητες προστασίας των ταξιδιωτών.

Αν και αυτό το διάστημα η κατάσταση τόσο στο χώρο της ΕΕΜ στο Αργυρόκαστρο και ευρύτερα, όσο και στο Λαζαράτι φαίνεται υποτονική, οι ΗΠΑ προβαίνουν σε μια τέτοια ανακοίνωση.

Τι πραγματικά συμβαίνει; Μήπως οι ΗΠΑ θέλουν να προλάβουν νέες αναταραχές στην χώρα;

Μέχρι στιγμής η ανακοίνωση παραμένει αινιγματική.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου