Ποιος είναι ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία;

Ποιος είναι ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία;

Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία ξεπέρασε τις 50.000.

Σύμφωνα με έρευνα του BBC Russian, της ανεξάρτητης ομάδας μέσων ενημέρωσης Mediazona και εθελοντών, στους δεύτερους 12 μήνες του πολέμου, ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών ήταν σχεδόν 25% υψηλότερος από τον πρώτο χρόνο.

Η καταγραφή των θανάτων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και βασίζεται σε νεοανακαλυφθέντες τάφους και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης.

Περισσότεροι από 27.300 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους των μαχών, αντικατοπτρίζοντας το βαρύ ανθρώπινο κόστος των εδαφικών κερδών.

Η Ρωσία αρνείται να σχολιάσει, ενώ ο όρος "μύλος κρέατος" χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τακτική αποστολής κυμάτων στρατιωτών στην πρώτη γραμμή, εκθέτοντάς τους σε ρωσικά πυρά.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών, που αγγίζει τις 50.000, είναι οκτώ φορές υψηλότερος από την μοναδική επίσημη ανακοίνωση απωλειών που έκανε η Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πιθανότατα, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς η ανάλυση δεν συμπεριλαμβάνει τους θανάτους πολιτοφυλακών στις κατεχόμενες περιοχές του Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία σπάνια σχολιάζει τις απώλειές της, με τον Πρόεδρο Zelensky να αναφέρει 31.000 νεκρούς στρατιώτες τον Φεβρουάριο. Εκτιμήσεις μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ υποδεικνύουν όμως μεγαλύτερες απώλειες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται να αφήνει το στίγμα του, με τραγικό αντίτιμο σε ανθρώπινες ζωές.

...

Η Αλβανία διαψεύδει τη Ρωσία για τον θάνατο 87 Αλβανών μισθοφόρων στην Ουκρανία

Δύο χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η παραπληροφόρηση από το Κρεμλίνο συνεχίζεται, επηρεάζοντας και την Αλβανία. Πρόσφατα, τα τοπικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ισχυρισμούς του Ρωσικού Υπουργεί...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου