Αμερικανός θα αναλάβει τον σχεδιασμό πολυλειτουργικού κέντρου «Expo Albania»

Αμερικανός θα αναλάβει τον σχεδιασμό πολυλειτουργικού κέντρου «Expo Albania»

Μετά από αξιολόγηση των έργων όλων των διαγωνιζόμενων αρχιτεκτονικών γραφείων για το πολυλειτουργικό κέντρο «Expo Albania» στα Τίρανα, η κριτική επιτροπή ανακήρυξε νικητή το διάσημο αμερικανικό στούντιο Steven Hall.

Η πρόταση του Steven Hall ξεχώρισε για την πρωτοτυπία και την καλλιτεχνική της προσέγγιση, ενσωματώνοντας την τέχνη με τρόπο που την καθιστά αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού. Η κριτική επιτροπή έμεινε εντυπωσιασμένη από την αισθητική του κτιρίου, η οποία αντανακλά την αλβανική κουλτούρα και ταυτότητα.

"Μερικές φορές η έμπνευση έρχεται από εκεί που δεν την περιμένεις", δήλωσε μέλος της κριτικής επιτροπής. "Εκτιμήσαμε πολύ τον τρόπο με τον οποίο η τέχνη ενσωματώνεται στο σχεδιασμό, καθιστώντας το κτίριο έργο τέχνης από μόνο του. Πιστεύουμε ότι οι Αλβανοί θα αγαπήσουν αυτό το κτίριο και θα το αγκαλιάσουν με ενθουσιασμό."

Εκπρόσωπος του Steven Hall εξέφρασε την ικανοποίησή του για την νίκη, δηλώνοντας: "Είμαστε πολύ εμπνευσμένοι από αυτό το έργο και ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα για την εμπιστοσύνη τους. Η Expo Albania αποτελεί ένα σημαντικό έργο για εμάς και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Αλβανίας."

Η «Expo Albania» φιλοδοξεί να γίνει ένας εμβληματικός χώρος για την πρωτεύουσα της Αλβανίας, φιλοξενώντας εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες και συναντήσεις. Παράλληλα, θα λειτουργεί ως χώρος διαμονής, με την κατασκευή ξενοδοχείων 3 ή 4 αστέρων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου