Αλβανία: Αύξηση 23,7% στους επισκέπτες και 53,2% στις διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών τον Φεβρουάριο

Αλβανία: Αύξηση 23,7% στους επισκέπτες και 53,2% στις διανυκτερεύσεις ξένων τουριστών τον Φεβρουάριο

Ο τουρισμός στην Αλβανία βιώνει μια άνθηση από την αρχή του έτους, με τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Στατιστικής (INSTAT) για τον Φεβρουάριο του 2024 να καταδεικνύουν εντυπωσιακές αυξήσεις σε όλους τους βασικούς δείκτες.

Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2023, ο συνολικός αριθμός επισκεπτών στην Αλβανία εκτοξεύτηκε κατά 23,7%, ενώ οι αλλοδαποί επισκέπτες αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 58,0%. Παράλληλα, οι εγχώριοι επισκέπτες παρουσίασαν μείωση 7,2%, φαινόμενο που ίσως οφείλεται στην οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα.

Η άνοδος του τουρισμού φέρνει μαζί της και αύξηση στις διανυκτερεύσεις. Συνολικά, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 53,2%, με τις διανυκτερεύσεις αλλοδαπών επισκεπτών να εκτοξεύονται κατά 83,6% και τις εγχώριες διανυκτερεύσεις να παρουσιάζουν άνοδο 18,2%.

Η Περιφέρεια με αύξηση 73,9% στους αλλοδαπούς επισκέπτες, και οι παράκτιες περιοχές, με άνοδο 60,2%, ξεχωρίζουν ως οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί. Ταυτόχρονα, τα ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα βιώνουν άνοδο 57,0% στους αλλοδαπούς επισκέπτες, ενώ το καθαρό ποσοστό πληρότητας δωματίων και κρεβατιών σε ξενοδοχεία αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2023.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου