Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συνεργάζεται με αλβανικούς δήμους για οικονομική ανάπτυξη

Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συνεργάζεται με αλβανικούς δήμους για οικονομική ανάπτυξη

Συμφωνία για συνεργασία υπέγραψαν ο Υπουργός Επικρατείας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Arbjan Mazniku, και ο καθηγητής Ricardo Hausman του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Στόχος της συνεργασίας είναι η υποστήριξη των αλβανικών δήμων στην ανάπτυξη στρατηγικών για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαζνίκου, η εξουσιοδότηση των δήμων για την ανάπτυξη της οικονομίας τους αποτελεί βασικό πυλώνα της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αλβανία.

"Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Χάρβαρντ, συζήτησα με τον καθηγητή Hausman και το εργαστήριο ανάπτυξης που διευθύνει, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία και την έρευνα του πανεπιστημίου για να αναλύσουμε την οικονομική δυναμική κάθε δήμου στην Αλβανία. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τα ευρήματα αυτής της ανάλυσης για να διαμορφώσουμε στρατηγικές ανάπτυξης που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία", δήλωσε ο κ. Μαζνίκου στο Klan News.

Η συνεργασία με το Χάρβαρντ αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης των αλβανικών δήμων και της τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου