Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ στην AlbChrome για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ στην AlbChrome για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Ο Έντι Ράμα επισκέφθηκε το εργοστάσιο σιδηροχρωμίου της AlbChrome στο Ελμπασάν, εστιάζοντας στην περιβαλλοντική συμμόρφωση, τις βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και τη συμβολή της εταιρείας στην αλβανική οικονομία.

Συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Μπελίντα Μπαλούκου, ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα πραγματοποίησε επίσκεψη στο εργοστάσιο σιδηροχρωμίου της AlbChrome στο Ελμπασάν στις 3 Μαΐου.

Η επίσκεψη εστίασε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εγκατάσταση φίλτρων καθαρισμού αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την τήρηση των περιβαλλοντικών προτύπων. Ο Ράμα εξήρε την επένδυση, τονίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της ρύπανσης.

Η επένδυση χαιρετίστηκε τόσο από την τοπική κοινότητα όσο και από τους κρατικούς φορείς, αποτελώντας παράδειγμα εποικοδομητικού διαλόγου και κατανόησης. Ο Ράμα υπογράμμισε ότι η AlbChrome έχει αυξήσει σημαντικά τον μέσο μισθό, φτάνοντας τα 900 ευρώ στο εργοστάσιο του Ελμπασάν.

Η Μπαλούκου, με την ιδιότητα της Υπουργού Υποδομών και Ενέργειας, αναγνώρισε τον σημαντικό ρόλο της AlbChrome στην αλυσίδα αξίας ορυκτών της Αλβανίας. Η επεξεργασία ορυκτών αυξάνει την αξία της αλυσίδας, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σύμφωνα με την Μπαλούκου, η μεταλλευτική παραγωγή αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αντιπροσωπεύοντας το 1,5 έως 2% του ΑΕΠ, ενώ οι εξαγωγές φτάνουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Η βιομηχανία απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου