Αλβανία: Ο σύζυγος της Υπουργού Οικονομικών εμπλέκεται σε επίθεση κατά αξιωματούχου

Αλβανία: Ο σύζυγος της Υπουργού Οικονομικών εμπλέκεται σε επίθεση κατά αξιωματούχου

Η Υπουργός Επιχειρηματικότητας και Οικονομικών στην Αλβανία, Delina Ibrahimaj, βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου, έπειτα από καταγγελία για επίθεση από τον σύζυγό της, Andri Ibrahimaj, εναντίον του Eri Koshaj, Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Δανείων, όργανο που υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με καταγγελία του Koshaj, στις 20 Νοεμβρίου 2023, ο Ibrahimaj την επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, απειλώντας τον και ζητώντας του να παραιτηθεί από τη θέση του, λόγω του καθήκοντός του. Ο Koshaj φέρει σημάδια από την επίθεση, τα οποία επιβεβαιώθηκαν από ιατροδικαστική εξέταση.

Η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και άσκησε δίωξη εναντίον του Ibrahimaj για "επίθεση λόγω καθήκοντος". Παρόλα αυτά, η έρευνα διεκόπηκε αργότερα από την εισαγγελία, εγείροντας ερωτήματα περί αμεροληψίας, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της υπουργού Ibrahimaj.

Η υπουργός Ibrahimaj επιβεβαίωσε το περιστατικό, ισχυριζόμενη ότι ο σύζυγός της αθωώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Koshaj κατείχε θέση επιρροής στο υπουργείο Οικονομικών, γεγονός που την οδήγησε να αποτρέψει τον σύζυγό της από το να υποβάλει καταγγελία.

Ο Koshaj απολύθηκε από τη θέση του αμέσως μετά το περιστατικό. Η υπόθεση δεν έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και δεν υπήρξε λεπτομερής έρευνα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια 1

Μήτσος 28/04/2024 10:45

Άμα γίνει η Αλβανία Ευρώπη εγώ θα γίνω αεροπλάνο

Άμα γίνει η Αλβανία Ευρώπη εγώ θα γίνω αεροπλάνο

Προσθήκη σχολίου