Το Συμβούλιο της Ευρώπης ενέκρινε την πρόταση της Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου σε αυτό

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ενέκρινε την πρόταση της Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου σε αυτό

Η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την πρόταση της εισηγήτριας για το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρας Μπακογιάννη.

Η γνώμη της Μπακογιάννη συνιστά την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης χωρίς πρόσθετους όρους.
31 αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της έκθεσης, τέσσερις κατά και ένας αποχή.

Την είδηση για την έγκριση της γνωμοδότησης Μπακογιάννη ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κρέσνικ Αχμέτι:

«Η γνωμοδότηση της εισηγήτριας Μπακογιάννη μόλις εγκρίθηκε στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης», είπε ο Αχμέτι.
«Καμία από τις δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβει το Κοσσυφοπέδιο δεν απαιτείται να εκπληρωθεί πριν από την ένταξη. Ακόμη και στο σημείο 11 αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η δέσμευση πρέπει να αντιμετωπιστεί μετά την ένταξη»

Ο Αχμέτι είπε ότι όλες οι προτάσεις για τη θέσπιση νέων προϋποθέσεων απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής, "κάτι που δείχνει ότι το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να γίνει μέλος τον Μάιο του τρέχοντος έτους και οι νέες προϋποθέσεις θα ήταν άδικες".

Η γνωμοδότηση ζητά την αφαίρεση της υποσημείωσης από την ονομασία Κοσσυφοπέδιο, η οποία χρησιμοποιείται από το 2008 σε κάθε έκθεση και επικοινωνία εντός και με το Κοσσυφοπέδιο.

Επίσης, συνιστάται να προσκληθεί το Κοσσυφοπέδιο ως κράτος και όχι ως χώρα.

Ο Αχμέτι είπε ότι η σημερινή επιτυχία ανοίγει τον δρόμο για την ψήφιση γνωμοδότησης στη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο την εβδομάδα της 15ης Απριλίου.

"Μετά την επιτυχή ψηφοφορία εκεί, η γνωμοδότηση θα σταλεί στην Επιτροπή Υπουργών, η οποία πρέπει να ψηφίσει υπέρ της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην επόμενη υπουργική σύνοδο που θα διεξαχθεί τον Μάιο του τρέχοντος έτους", είπε.

Η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, θα έχει εξαιρετικό αντίκτυπο στην προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων όλων των κοινοτήτων της χώρας.

...

Η Ντόρα Μπακογιάννη εισηγήτρια για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Ντόρα Μπακογιάννη επιλέχθηκε ως εισηγήτρια για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλί...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου